Nu kommer digitalt mode-kluns

iPod lever videre

Ligesom sidste år begynder Apple nu at drysse ud med de lidt mindre nyheder forud for de store events, elektronik-giganten holder. Det skyldes, at disse produkter ellers ville drukne i opmærksomheden omkring de nye store ting, og det har de jo ikke fortjent.

Derfor præsenterede Apple lidt overraskende i går en ny iPod touch musik-afspiller. I det ydre ligner den sig selv – med klare designtræk fra de ældre iPhone modeller. De store fremskridt er sket indendørs med en tiltrængt opgradering af elektronikken.

Den nye iPod touch kommer således med en A10 Fusion processor. Det er den samme, som sidder i iPhone 7. Den gør iPod dobbelt så hurtig som forgængeren og giver adgang til funktioner som Group FaceTime og Augmented Reality spil. Desuden kan man nu købe en 256 GB udgave af musik-afspilleren.

Med opgraderingen til en A10 Fusion processor kan iPod touch nu bruges til nye spil i Apple Arcade og til underholdning, der indeholder Augmented Reality.

Det er første gang siden juli 2015, at Apple fornyer sin iPod. Dengang var sjette generation iPod stadig en relativ stor nyhed. Det er den nye iPod nok ikke i den store sammenhæng. Hos Apple tænker alle i iPhones. Omvendt må der jo være entusiaster nok, der stadig køber iPods. Ellers ville Apple for længst have stoppet produktionen.

Den nye iPod er nærmest retro. Den har f.eks. en klassiske Home knap, ret basale kameraer og et  lille fire tommers display med tykke rammer omkring. Den slags er ellers helt yt i 2019.

iPod touch bliver Apples billigste iOS enhed, Priserne begynder således ved 1.799 kroner (199 USD) for en 32 GB model og slutter ved 3.599 kroner (399 USD) for den store udgave med 256 GB. Musikafspilleren fås i seks forskellige farver.

Designet er gammeldags iPhone med brede rammer omkring Retina skærmen på fire tommer. Styresystemet er det moderne iOS 12.

Og til sidst lige til hukommelsen: Apple præsenterede sin første iPod i oktober 2001. Den havde en lille harddisk på fem GB. I 2005 blev disken afløst af flash chips på iPod nano, der samtidig var meget mindre rent fysisk. Samme år kom også iPod 5G med op til 60 GB plads og en farveskærm til at vise videoer på.

Det er usikkert, hvor mange iPods Apple har solgt gennem de 18 år. Det senest kendte tal er fra 2007, hvor Apple fejrede sin musik-afspiller nummer 100 million.

iPod har haft en væsentlig betydning for udbredelsen af Apples iTunesplatform, der revolutionerede den måde, vi lyttede til musik på….

 

2014 var det sidste år, hvor Apple oplyste detaljerede tal for sit iPod salg. Da udgjorde musik-afspilleren kun én pct. af Apples omsætning og blev købt 14,4 millioner gange. iPod var på toppen i 2006, hvor den udgjorde 40 pct. af Apples salg. (Infografik: Statista)

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nu kommer digitalt mode-kluns