Længere leve mobilen

Spam er det mest udbredte i ”fjæset”

I går præsenterede jeg et par oversigter over, hvordan Facebook – i hvert fald i egne øjne – er blevet meget bedre til at stoppe hadtale og politisk propaganda i verdens største sociale medie.

Ifølge Facebook sletter man næsten 100 procent af alle poster med terroristisk propaganda, grafisk vold, nøgenhed og børne-pornografi. Det samme gælder spam og falske konti, der sjældent når at blive offentlige, inden de bliver standset.

I dag kigger jeg lidt nærmere på, hvilke typer ulovligt indhold der er det mest udbredte på Facebook. De er vigtige at kende for at forstå, hvorfor det sociale medie i den grad er kommet under pres for at blive reguleret og kontrolleret af myndighederne. Nogle mener sågar, at Facebook trænger til at blive stækket eller delt op i flere småbidder.

Det indhold, som Facebook aktivt forsøger at holde væk fra sit sociale medie, kan groft sagt blive fordelt på otte kategorier – grafisk og billedlig vold, voksen nøgenhed og seksuel aktivitet, terroristisk propaganda, hadtale, mobning og chikane, nøgne børn og seksuel udnyttelse, våben og narkotika – og sidst, men ikke mindst spam.

De mest udbredte typer ulovligt indhold på verdens største sociale medie. (Infografik: Statista.com)

Spam er klart den mest udbredte lov-overtrædelse på Facebook. I januar, februar og marts i år fjernede det sociale medie 1,8 milliard indlæg, der betragtes som spam. Det svarer til 96 pct. af alt indhold, der blev filtreret bort – når man ser bort fra falske konti.

34 millioner indlæg, der rummede vold og ulovligt grafisk indhold, blev også stoppet eller dækket med en advarsel. Facebooks filtre med kunstig intelligens fangede 99 pct. af disse poster, inden de nåede at blive publiceret.

Det samme gælder 97 pct. af indlæg med nøgne voksne og seksuel aktiviteter. De blev fjernet automatisk, før Facebook brugere anmeldte dem. Det gælder 19 millioner styk.

Jeg tvivler lidt på den påstand, for der går ikke en dag, hvor f.eks. min profil helt uopfordret får tilsendt billeder af frække unge damer med tilbud om sex. Alle bliver straks anmeldt som spam.

Uheldigvis er Facebooks moderne teknologi mindre dygtig til at identificere og fange indlæg, der indholde ”hate speech” – på dansk hadtale.

Af de fire millioner poster, som Facebook tog skridt imod på grund af hadtale, var kun 65 pct. opdaget af det sociale medie selv. Næsten en tredjedel blev først standset, efter at Facebook brugere har rapporteret dem.

Til sidst lige noget om Facebooks næststørste indholds-problemer ud over spam. Det er falske konti og profiler. Dem slettede Facebook over to milliarder af i dette års første tre måneder. Typisk sker det allerede få minutter efter, at de ulovlige profiler er oprettet – praler Facebook….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Længere leve mobilen