Usain Bolt går ind i grøn trafik

Google holder øje med dine online indkøb

Facebook er bestemt ikke ene om at holde et vågent øje med, hvad vi foretager os på internet. Web-butikker ved præcist, hvad vi kigger på og køber. Og Google – well, verdens største søgemaskiner ved åbenbart også forfærdelig meget om vores liv på nettet.

Nu er det nemlig blevet afsløret, at Google ikke kun har tjek på, hvad vi køber i internet-gigantens egne butikker. Via de digitale kvitteringer, der sendes til vores email adresser, når vi har købt ting online, kan Google også se, hvad andre sælger til os. Specielt, hvis vi bruger Gmail som vores elektroniske postkasse.

At Google arbejder på den måde, er i sig selv ikke nyt. Men den amerikanske nyhedstjeneste CNBC har fundet en særlig side på vores Google konti og afsløret indholdet af dem.

Punktet på Google kontoen hedder ”Purchases” eller ”Køb”. Afhængig af, hvor gammel ens Google konto er, kan den spore alle væres online køb fra den dag, kontoen blev oprettet. I tilfældet CNBC kunne journalisten se sin internet shopping tilbage til 2013.

I kan finde Googles registrering af jeres personlige online indkøb via dette direkte link til ”Køb” undersiden.

Google påstår, at man ikke udnytter den information, som bliver indsamlet om deres bruges online-indkøb.

Googles amerikanske presse-afdeling har siden haft travlt med at forsvare eksistensen af ”Purchases” siden:

”Vi skabte denne private side for at hjælpe folk til at få et overblik over deres online indkøb, bookinger og abonnenter – samlet på ét sted. Du kan slette denne information til hver en tid. Google bruger ikke oplysningerne fra dine Gmail meddelelser til at skræddersy reklamer. Det gælder også email kvitteringer og bekræftelser, der vises på Purchases siden.”

CNBC’s undersøgelser viser, at det ikke er en god idé at fjerne ens indkøbs-historik. Det medfører nemlig, at også email’en bliver slettet. Og den vil mange jo gerne beholde som kvittering og garantibevis for ting, man har købt på internet.

Spørgsmålet er så også, om vi kan stole på, at Google ikke udnytter sine Gmail brugeres informationer til noget kommercielt. Det er næsten for fristende at lade være. Ligesom Facebook tjener Google nemlig langt størstedelen af sine mange milliarder på at sælge skræddersyede og personlige reklamer.

Og hvis I kan huske det: Facebook har også tidligere sagt det ene, men gjort noget helt andet….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Usain Bolt går ind i grøn trafik