Google telefoner til lavere pris

Vores vasketøj forurener

Vi har alle set grimme overskrifter, der fortæller, at ”plastik regner fra himlen”, ”vi kan ikke undgå forurening fra mikro-plastik”,  ”plastik partikler fundet i 90 pct. af vores bordsalt” eller ”smp stykker plastik dræber livet i verdenshavene.”

Det mest foruroligende er måske, at vi alle bidrager til den forurening hver eneste dag. På mange forskellige måder, som de færreste af os er klar over.

Affalds-problemet kommer nemlig ikke kun fra den tomme vandflaske af plastik, som vi smider i skraldespanden. Det kan også komme fra den emballage, vores fødevarer er pakket i. De poser, vi bærer vores varer i. Fra den shampoo, vi har brugt i brusebadet. Og altså også fra det tøj, vi bærer på vores krop.

En ny undersøgelse fra universitetet i Plymouth afslører, at klæder af syntetiske materialer bidrager i voldsom grad, hver gang vi gør det rent eller frisker det op med en omgang i vaskemaskinen.

Ifølge de britiske forskere er akryl den største synder. Vasker vi en omgang ved 30 eller 40 grader, slippes mindst 730.000 plastik fibre løs i spildevandet fra vaskemaskine. Polyester er næsten lige så slem med næsten 500.000 fibre i hver vask.

Polyester-bomuld er langt mindre forurenende med plastik partikler, men det eneste store fremskridt vil være at gå helt over til tøj af ren bomuld, uld eller andre naturlige materialer. Så kan for alvor holde sin garderobes ”mikro-plastik fodspor” nede på et minimum….

(Infografik: Statista.com)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Google telefoner til lavere pris