Sådan går det med Trumps økonomi

Google telefoner til lavere pris

Alle danskere kender og bruger Google til søgninger på internet. De fleste danskere ved vel også, at det er Google, som ejer Android styresystemet. Men langt færre er klar over, at Google også fremstiller egne smartphones.

Googles telefoner har med mellemrum været til salg på det danske marked, men ikke sådan rigtig seriøst. Måske skyldes det, at Google mobilerne var ret dyre – og Google ville ikke lægge millioner i markedsføring for at konkurrere med Samsung, Apple og Huawei på så lille et marked.

Man kan håbe, at Google ændrer mening. Google sælger nemlig sine stemme-styrede højttalere i danske butikker. Og nu har Google lanceret to smartphones til billigere penge – Pixel 3a og Pixel 3a XL.

Google holder sig fortsat til kun ét kamera på telefonen, mens de fleste rivaler i dag er oppe på tre eller fire.

Samtidig meddeler Google, at de to 3a’ere ikke bliver de sidste mobiler i økonomi klassen. Sandsynligvis kommer der en ny generation hvert år – ved siden af de to Pixel modeller i top-kategorien. Desuden kan vi vente at se en foldemobil fra Google i 2020.

Med andre ord ser Google ud til at lægge sig op ad Samsung og Huawei i strategi. Alle vil have en mindre håndfuld luksus mobiler i den dyre klasse. Alle kommer med en folde-telefon. Og alle vil have Lite-agtige smartphones, der ligner de dyre, men har mindre motorer indeni.

Amerikanske medier sammenligner med det samme den nye Google Pixel 3a med Apples relativt billige iPhone Xr. Den er Apples øjeblikkelige bestseller – og det samme er vel målet for Google med de nye Pixel 3a og 3a XL.

Modsat trenden mod stadig større skærme er Googles to nye Pixel 3a telefoner forholdsvis små og handy.

På det amerikanske marked vil Google sælge sin nye 3a til priser fra 399 USD eller ca. 2.700 kroner. Det lyder meget fornuftigt i en tid, hvor vi har måttet vænne os til, at mange nye mobiler skal koste over 1.000 USD eller op imod 10.000 kroner.

I tilfældet Pixel 3a er det særlig attraktivt, fordi Google har overført sit glimrende kamera direkte fra de dyre modeller og direkte ned på de billige. På Pixel 3a og 3 XL er der tale om en enkelt billedskyder med en 12,2 megapixel billedsensor og et f/1.8 objektiv. Selfies skydes med et 8 MP kamera på fronten.

Det kan lyde som slankekost, når alle konkurrenterne udstyrer deres nye mobiler med mindst to, men gerne tre eller fire kameraer. Google hævder imidlertid, at man kan opnå samme fotokvalitet ved at bruge bedre software til kameraerne.

Designet minder meget om de dyre Pixel varianter. Displayene er OLED typer I Full HD+ kvalitet og størrelser på 5,6 og 6,0 tommer. Skærmene er altså ret små i forhold til rivalerne, der næsten alle følger moden med displays på 6,4 tommer og derover.

Googles nye billige Pixel 3a telefoner kan købes i disse tre farver.

Men hvor har Google så sparet i forhold til den ”normale” Pixel 3? Først og fremmest i processoren og hukommelse. De nye 3a modeller kører således kun med en Snapdragon 670 mellemklasse chip, der har 4 GB RAM og 64 GB lager at gøre godt med.

Google har indbygget et 3.700 mAh batteri i de nye Pixel 3a telefoner. Det skal kunne holde mobilen kørende i 30 timer på en opladning. Den medfølgende oplader-klods kan levere 18 watt og sikre syv timers drift på 15 minutters lyn-opladning.

Selvfølgelig har de nye Google telefoner også en form for kunstig intelligens med Augmented Reality. Den bruger Google imidlertid mest i forbindelse med sine egne maps. Således skal det være både lettere og hurtigere at navigere rundt i f.eks. Google Maps.

Google holder det goe gamle hovedtelefon stik på 3,5 mm i live på Pixel 3a og 3a XL, og det er mange sikkert glade for. De kan i øvrigt vælge at købe telefonen i tre forskellige farver – sort, hvid og en ny lilla-agtig kulør….

 

 

 

 

https://www.technobuffalo.com/google-pixel-3a

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sådan går det med Trumps økonomi