Microsoft ændrer opdaterings-politik

Notesbog lagrer i Dropbox

Der er stadig mange mennesker, som foretrækker at bruge en traditionel skriveblok eller notesbog til at sætte deres skriblerier, ideer og skitser i. Placeret med en god gammeldags blyant, pen eller kuglepen.

Italienske Moleskine har gjort det til lidt af sit kendemærke at fremstille notesbøger, der bygger bro mellem den analoge og digitale verden.

Man har således i et stykke tid kunnet købe Moleskine notesbøger, der lagrer sit indhold automatisk i den digitale sky på internet via apps som Evernote, Adobe eller Creative Cloud. Praktisk fordi man har sine notater liggende som data, man altid kan få fat på, når man er online. Fra sin pc, laptop, smartphone eller tablet.

Hverken Evernote eller Creative Cloud er dog særlig udbredt i Danmark. Det er til gengæld Dropbox, som rigtig mange mennesker bruger som deres arkiv og lager på internet.

Derfor er der sikkert gode chancer for, at  den nye Moleskine+ Dropbox Smart Notebook kan blvive en sællert på det danske marked. Jeg skal i hvert fald have en til de mange notater, jeg hver dag skriver på gammeldags vis fra møder, interviews osv.

Den mest besværlige del af Moleskines metode er, at man er nødt til at have en smartphone ved hånden. Notesbog digitaliserer således ikke brugerens notater automatisk.

Man skal bruge Moleskines egen kamera app, der affotograferer hver side i notesbogen og sender den til brugerens konto hos Dropbox.

Det er selvfølgelig noget, man hurtigt kan vænne sig. I den forbindelse hjælper det, at Moleskines nye notesbog koster meget mindre end en skriveblok med en pen, som indeholder en digitizer. Man kan jo også nøjes med sin normale kuglepen eller tuschpen.

Moleskines Page Camera App fås til både iOS og Android. Via den kan man lagre sine notater og skitser som enten en vektor, som billede, foto eller en tekstfil på Dropbox.

Selve notesbogen hjælper med overførsle via små prikker, der sidder på alle sine sider. De kan genkende skrifter, når de overføres til app’en. Oppe i hjørnet på hver side i notesbogen sidder små firkanter, som kameraet bruger til at ordne og sortere dokumentets indhold.

Man kan selvfølgelig opnå samme effekt ved at tage et foto af et almindeligt papirark, man har skrevet eller tegnet på – og så lagre det på mobilen som en billedfil. Moleskines måde er dog mere praktisk og sørger f.eks. for automatisk backup.

Den nye Moleskine+ Dropbox Smart Notebook kommer på markedet fra i dag til priser, der begynder ved 266 kroner….

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Microsoft ændrer opdaterings-politik