Byg egne robotter med LEGO

YouTube videoer får reklame-bånd

Da Google åbnede for godt 20 år siden i Stanford University lige nord for Silicon Valley, var det vel kun de to stiftere Larry Page og Sergey Brin, der havde en konkret drøm om, hvad deres fælles idé skulle blive til senere.

Dengang kort før årtusinde-skiftet var Google kun en virksomhed, der tilbød internet-brugere en bedre måde at søge på webben med. Manglede du en fødselsdags-gave eller en ny computer? Google kunne levere links til hjemmesider, der solgte den slags ting.

I dag er Google en kæmpe koncern, der er samlet under det fælles selskab Alphabet. Formålet er nu snarere at score pengene selv. Ikke bare at hjælpe andre med at lave omsætning på nettet.

Især har det været en torn i øjet for Google og Alphabet at se rivalerne fra Amazon udvikle sig til verdens største netbutik. Online shopping er aldrig lykkedes sådan rigtigt for folkene selv bag internets største søgemaskine og reklame-bureau.

Google vil tjene flere penge på YouTube. Derfor prøvekører man nu en shopping linie i bunden af video skærmen, som seere kan bruge til at købe de viste produkter via.

Google er derfor begyndt at eksperimentere med nye features på YouTube, hvor produkters priser og anbefalinger vises i en stribe under de videoer, der vises. Ideen er, at forbrugerne nemt kan købe de pågældende ting direkte hos Google. Lad det f.eks. være en video anmeldelse af en ny smartphone model.

Det amerikanske branche-medie ”The Information” skriver, at YouTubes købs-henvisninger bliver prøvekørt i mindre målestok i øjeblikket. Bliver de en succes, er det tanken, at de skal være et supplement til Googles hastigt voksende Express marked. Det skal senere omdøbes til Google Shopping.

Google arbejder også med begreber som ”shoppable pictures” og ”shoppable ads”. I begge tilfælde skal Google brugerne bare klikke på motivet, der har fænget deres opmærksomhed. Så føres de direkte videre til en salgsside, hvor de kan købe produkterne med det samme, mens lysten er varm.

På nuværende tidspunkt kan YouTube producenter lægge links til f.eks. Amazon ind i deres video beskrivelser. Klikker tilskuerne videre og køber hos Amazon, får YouTube kreatøren en kommission.

Det samme vil naturligvis være tilfældet med den nye Google service. Spørgsmålet bliver vel bare for video-skaberne på YouTube, hvem der betaler bedst….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Byg egne robotter med LEGO