Snart flere døde end levende i den digitale verden

Huawei vil lave tv-apparater

Kort før jul opdagede årvågne kinesiske nyheds-jægere på internet, at Huawei havde registreret nye varemærker hos patent-myndighederne. Det var navne som ”AI Window” med en underliggende forklaring om, at det skulle bruges til smarte tv og skærme.

Nu dukker der så flere detaljer op, der styrker troen på, at Huawei kunne være på vej med tv i den absolutte topklasse. Fjernsyn med samme høje profil som Huaweis glimragende Mate 20 Pro eller P30 Pro telefoner.

De nye informationer videregives af det vel-renommerede japanske medie Asian Nikkei Review. Det fortæller, at Huaweis første fjernsyn vil være klar til den nyeste 8K tv-standard, som dukker op om et par år i større målestok.

Desuden skal Huaweis tv også have egen 5G telefon integreret. Det betyder i praksis, at fjernsynet også kan hente sine billeder og film via fremtidens lynhurtige mobilnet. Her vil det f.eks. kun tage fem sekunder at downloade en hel Hollywood film i 4K kvalitet.

Huaweis hjemlige ærkerival – Xiaomi – er på rekordtid blevet nummer ét i tv-apparater på det kinesiske marked. Xiaomis tv indeholder kunstig intelligens, så de kan betjenes med stemmen – og bruges til styrets husets andre elektronske apparater.

 

At Huawei vil gå ind i tv som det næste store step, er egentlig ret logisk. Huawei er i forvejen verdens største leverandør af udstyr til tele-infrastruktur og lige nu igen også verdens næststørste producent af smartphones.

Da tv, internet, husholdninger, biler osv vil blive mere og mere integrerede i de kommende år, er det oplagt for en elektronik-gigant som Huawei også at kaste sig over tv-skærme.

Det er et marked, som i dag domineres af mærker som Samsung, LG eller Sony, som Huawei kender udmærket fra andre sektorer – ikke mindst mobiltelefoner.

Desuden har Huaweis værste konkurrent i Kina – Xiaomi – haft stor succes med at gå ind i tv. I årets første tre måneder stod der Xiaomi på otte af de ti mest solgte tv på det kinesiske marked.

Sådan forestiller kinesiske spåmænd sig, at Huaweis første tv kommer til at se ud. På overfladen ser det diskret og uskyldigt ud – indeni er det et powerhouse med 8K skærm og 5G netværk.

Xiaomis nuværende tv på mellem 32 og 65 tommer er ikke nær så avancerede som Huaweis planlagte super-fjernsyn, men de viser vejen.

Xiaomi har nemlig indbygget kunstig intelligens (”Xiaoai”) i sine tv og kalder dem også for ”visuelle portaler til det smarte hjem”. Tv’ene kan således betjenes med stemme-kommandoer og kan fjernstyre andre apparater som f.eks. køleskab, hus-alarmer, vaskemaskine eller mikrobølge-ovn.

Asian Nikkei Review tør ikke sætte en dato på introduktionen af Huaweis første super-tv, men mon ikke det kommer til at ske senere i år eller måske først næste år. Under alle omstændigheder skal tv’et stå klar til, at 8K bølgen kommer.

Den introduceres for alvor i 2020, hvor OL holdes i Tokyo, men udbredelsen vil gå langsomt. Ifølge spåmændene fra Strategy Analytics vil kun 1,7 pct. af de europæiske hjem have 8K tv i 2024….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Snart flere døde end levende i den digitale verden