Hvad lavede du i påskedagene?

Nikon sigter hårdt og farverigt

De fleste mennesker hiver nok deres smartphone frem, når de skal tage snapshots, festfotos, selfies og rejsebilleder. De tider, hvor man tog på ferie med flere kilo foto-udstyr, er fortid for de fleste moderne mennesker.

Alligevel mener de store foto-fabrikanter som f.eks. Nikon, Canon, Fuji og Sony, at der stadig et et marked for lomme-kameraer. De er mindre end de fleste smartphones, men kan altså kun tage billeder – ikke bruges til at tale i telefon, læse emails eller spille computerspil.

Nikon mener, at det ikke kun er billederne, som skal være kulørte og festlige. Kameraet må også godt være lidt opsigtsvækkende selv. Ikke bare sort, gråt, sølv eller hvidt.

Det nye Nikon Coolpix W150 er en blomstrende fornøjelse – sådan bogstavelig talt. Men tro ikke, at det er det rene legetøj. Kameraet har også en række smarte features og funktioner, som hæver det op fra den bløde mellemvare.

Coolpix W150 er f.eks. vandtæt ned til 10 meters dybde. Den kan tåle at falde ned på et gulv eller en sten fra 1,8 meters højde uden at gå itu. Og det går ikke i kuldestrejke, selvom det bliver sendt på en opgave ved minus 10 grader.

Desuden er den kulørte Nikon nyhed naturligvis støvtæt, så man roligt kan tage fotos og videoer ved stranden, på mountain bike gennem mudder eller på vej ned af en snedækket løjpe.

Nikons Coolpix W150 er vandtæt ned til 10 meters dybde,

Indendørs sidder en billed-sensor på 13,2 megapixel. Det er ikke imponerende nu om dage, hvor mange smartphones har objektiver på 16, 24 eller endda 48 megapixel. Men Nikon hævder, at de 13,2 MP i Coolpix W150 altså tager bedre fotos.

Nikkor objektivet har tre gange optisk zoom. Er det ikke nok, kan software fordoble til seks gange  ad digital vej – og uden at smadre billed-kvaliteten.

Nikon fortæller, at man har gjort en ekstra indsats for at skabe et meget brugervenligt fotokamera. Også ”bloody begyndere” kan sagtens finde sig til rette. Der er f.eks. automatisk reduktion af rystelser, ligesom en Target Finding autofokus skal gøre det nemmere at få helt skarpe billeder af det motiv, man ønsker.

Nikons nye lille bundsolide lommekamera kan fås i fem forskellige farver og mønstre.

Coolpix W150 har fået indbygget efter-redigering af billeder, ligesom der er kommet nye ”modes” til bl.a. undervands fotografering. Der er både Wi-Fi og Bluetooth, og den lille farverige Nikon kan optage Full HD video med stereolyd.

Endelig tilbyder Nikons nye Coolpix kamera special effects, så det f.eks. ser ud, som om et billede var taget oveni et andet. Man kan også optage en stemme-kommentar til et billede, Endelig kan man lave en kollage af billeder eller for den sags skyld få fotos til at ligne små planeter – se foto.

Når Nikon Coolpix W150 kommer til Danmark – datoen er endnu ikke offentliggjort – skal det sjove kamera koster 1.299 kroner….

Her er et eksempel på Nikons særlige “planet” effekt, hvor man kan anbringe sine fotos ret utraditionelt.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvad lavede du i påskedagene?