Perfekt gadget til sengebordet

Tesla slår Audi A4 og Mercedes C-klasse

Bilen kom på markedet i slutningen af januar, og nu er den allerede Europas mest solgte. Tesla relativt lille Model 3 elbil.

Teslas hurtige vej til toppen viser to ting: Der bliver stadig ikke solgt mange elbiler sammenlignet med personvogne, der har en benzin-, diesel-eller hybrid-motor ombord. Og Teslas elbiler er mere attraktive end konkurrenterne, selv om den nye Model 3 er meget dyrere end f.eks. Nissan Leaf og Renault Zoe.

I øvrigt tager Tesla ikke kun prisen som Europas mest solgte elbil i februar. Model 3 var også den mest solgte luksusbil i mellemklassen i det hele taget. Både elektriske og benzin-drevne køretøjer medregnet. Det vil sige, at Tesla nærmest lydløst har overhalet f.eks. Mercedes C-klassen og Audi A4.

(Infografik: (Statista.com)

Ifølge bilbranche mediet Jato har Tesla Model 3 i årets første to måneder opnået en europæisk markedsandel på 31 pct. i sin klasse. Det vil sige, at hver tredje mellemklasse bil i den dyre klasse, som vi køber i øjeblikket, er en Tesla.

Selvfølgelig er det kun en kort succes, som Teslas snakkesalige topchef Elon Musk kan fejre i øjeblikket. Meget vil nemlig afhænge af, hvad de europæiske bilfabrikker kan svare igen med i de kommende måneder.

Lige nu har Tesla Model 3 kun Jaguars I-Pace og snart også Audis E-Tron som direkte konkurrenter. Dertil kommer et par koreanske rivaler fra Hyundai og Kia, der begge forsøger sig med at indføre elektriske modeller blandt de voldsomt populære SUV’ere.

På det danske marked koster Tesla Model 3 fra 454.000 kroner og opefter….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Perfekt gadget til sengebordet