Apple går ind i computerspil

September børn er de klogeste

Hvis I planlægger at få børn – og I gerne vil avle et klogt lille menneske – skal I planlægge meget nøje, på hvilket tidspunkt af året I accelererer den fysiske fornøjelse ved at lave efterkommere.

En ny amerikansk undersøgelse viser nemlig, at mennesker født i september er de klogeste. Til gengæld får børn født i august i gennemsnit de laveste karakterer i skolen. Med andre ord gælder det om at bolle løs uden beskyttelse i januar.

Analysen er foretaget af National Bureau of Economic Research. Den finder, at der er en klar sammenhæng mellem menneskers intelligens og den måned eller det tidspunkt af året, hvor de så livets lys for første gang.

Børn født i januar har større chancer for at blive berømte, når de bliver store – eller få bedre karakterer i skolen.

Undersøgelsen har titlen ”School Starting Age and Cognitive Development” afslører, at skolebørn født i september har betydeligt højere gennemsnits-karakterer (GPAs) end dem, der kom til verden i årets 11 andre måneder.

Forklaringen er hverken månens bevægelse i forhold til jorden eller en gudelig indgriben i fødselsrytmen af nye små mennesker. Årsagen skal tilsyneladende findes i det amerikanske skolesystem, der er indrettet til at favorisere børn født i årets niende måned.

Efterårs-børn er typisk relativt gamle, når de begynder i skolen. Det giver en fordel i modenhed, som typisk viser sig i lærernes karakter givning. Tilsvarende klarer august børn, der starter tidligt I skole, sig dårligere.

Man skal åbenbart planlægge meget nøje, hvornår på året at ens børn skal laves og fødes.

Analysens resultater kan også være påvirket af, at den er foretaget i Florida. Her er tidsgrænsen for børns optagelse i skolen den 1. september. I staten New York er det den 31. December, så mon ikke karakter niveauet ser anderledes ud i den del af USA?

Undersøgelsen har været offentliggjort i den amerikanske udgave af det internationale kvinde magasin ”Marie Claire”. Den konkurrerer med andre tilsvarende analyser, der giver helt anderledes resultater.

Ifølge fagtidskriftet “Journal of Social Sciences” har børn født i januar de største chancer for at blive berømt. Kendisser som den handicappede fysiker Stephen Hawking, Elvis Presley, Oprah Winfrey, Kate Moss eller Martin Luther King er/var alle fra årets første måned.

Den verdensberømte fysiker Steven Hawking var født i januar.

Tidskriftet går endnu mere præcist ind i den periode, der avler flest berømtheder. De skal helst være født i stjernetegnet vandmanden, der går fra den 21. januar til den 20. februar. Her er sandsynligheden størst for, at man lander på avisernes forsider eller ender som tv-stjerne, succesrig popsanger eller populær politiker.

De mennesker, der er født i årets første måneder, har også de bedste chancer for at gøre en karriere og ende som administrerende direktør (CEO). En tredje undersøgelse fortæller nemlig, at de fleste direktører er født i marts (12,5 pct), mens januar kommer ind på en andenplads med 10 pct….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Apple går ind i computerspil