Her er Apples Netflix killer

Apple går ind i computerspil

Man skulle tro, at Google havde en ”whistle blower” på Apples leder etage eller havde lyttet med på en mikrofon, plantet på Apple boss Tim Cooks kontor.

For præcist en uge før Apple selv lancerede Google en helt ny spil-platform, som gør det muligt at spille games direkte i browseren på ens smartphone, tablet eller pc. Stadia hedder Googles udspil, hvor man slipper for at downloade tunge spil.

I dag kom så Apples svar på Stadia. Det hedder Arcade, og Apple sælger det som ”Netflix til spil”. Brugerne betaler et abonnement pr. måned og har derefter fri adgang til alle de spilprogrammer, der tilbydes på platformen – så ofte de vil.

Alle de nye computerspil vil kun findes hos Apple Arcade. De vil kunne køre både på iPhone, iPad, Mac og Apple TV.

Apple Arcade skal fungere på iPhone, iPad, Mac og Apple TV. Det er altså et rent Apple fænomen, men sikkert et udmærket supplement til Apple TV+ med tv-shows og film eller Apple News+ med digitale abonnementer på magasiner og aviser.

Meningen er selvfølgelig, at Apple vil beholde sine brugere i ”æble-plantagen”. De skal ikke længere hoppe ud af haven for at se tv, spille spil eller læse artikler. Så længe de bliver i Apples øko-system, er det nærmest ubegrænset, hvad man kan sælge til sine loyale kunder.

Fra begyndelsen vil Apple Arcade tilbyde over 100 nye og eksklusive computerspil, som man kun finder her på platformen. Arcade kommer til at ”leve” indeni App Store, hvor den nye service får sin egen knap. Det er bedre end at lancere nok en separat app.

Apple Arcade vil tilbyde økonomisk hjælp til spil-huse, der vil udvikle nye games – kun til Apple. På den måde vil Apple lokke mange små og innovative udviklere ind i sin fold.

De store og etablerede spilhuse skal nok komme, når Apple Arcade har millioner af abonnenter verden over – ræsonnerer Apple.

Ligesom Apple TV+ og News+ åbnes dørene for Apple Arcade fra efteråret. Da vil Apples spil-service være tilgængelig i 150 lande – herunder også Danmark. Prisen for et abonnement er endnu ikke offentliggjort….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Her er Apples Netflix killer