Snapchat må stå skoleret i England

El-løbehjulet får konkurrence

Lige nu er det de elektriske løbehjul, der er det hotte tema i Danmark. Brugerne i storbyer som København og Aarhus er vilde med dem. Politikere og politiet knap så meget.

Måske de også skulle kigge fremad. Den næste elektriske feber er nemlig på vej fra England og rammer måske også danske veje, cykelstier og fortorve, når det bliver lidt varmere i vejret.

Handheld One Wheel Electric Scooters hedder det nye modefænomen med et teknisk begreb. Kiwano’er er det mere populære navn – efter fabrikanten af den nye KO1+ en-hjulede cykel med elmotor.

Kiwano er en meget lettere og mindre udgave af de Sedway el-køretøjer, som man ofte kan se i trafikken i det indre København i sommer-halvåret. Her udlejes de, og som regel ser man små grupper af unge eller vovemodige voksne turister køre rundt på dem.

Kiwano er let at bære og nem at tumle. De dygtige læner sig lidt til siderne, frem eller tilbage for at skifte retning, accellere eller bremse. Mindre øvede bruger styret.

Jeg skal ikke kunne sige, hvor nemt det er at balancere på en Kiwano. På billeder og videoer ser det legende let ud – og sjovt. Topfarten er 20 kilometer i timen, og motoren er stærk nok til at kunne køre op ad bakke.

Kiwano er fremstillet af kulfiber og letvægts-metal. Elcyklen er vandtæt og brandsikker.

Rækkevidden på en batteri opladning er o20 kilometer. Man skal ikke tage på de lange køreture med Kiwano, medmindre man tager nogle pauser undervejs med mulighed for at låne en stikkontakt.

Motoren sidder i Kiwanos nav. Her sidder også forskellige sensorer, der bl.a. hjælper med til at holde det en-hjulede køretøj i balance.

På cykelstyret sidder speeder, bremse, LCD-display og en omskifter mellem to køre-modi – Novice til begyndere og Pro til de mere øvede. Forskellen ligger bl.a. i topfart og accelleration.

Modsat el-løbehjulene er Kiwano ret kostbar at købe. 1.000 dollars eller ca. 6.700 kroner koster den….

Elmotoren sidder i det brede hjuls navn. Den kan skyde en topfart på 20 km i timen.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Snapchat må stå skoleret i England