Nyt kamera kan både 3D og 360 grader

Er din Android mobil i fare?

Med jævne mellemrum skræmmes vi op af avis-overskrifter om, at Android smartphones og tablets er meget mere udsatte for virus-angreb og malware end produkter fra Apple. Årsagen skulle være, at Android styresystemet har mange flere huller end iOS til iPhone og iPad.

Den påstand er siden blevet modbevist flere gange. Nutildags har hackere og cyber-kriminelle lige så travlt med at skrive skadelig software til Apple som til Android.

Hvad værre er – en ny analyse afslører, at de fleste antivirus programmer til Android ikke beskytter noget som helst. Eller i hvert fald ikke godt nok.

Analysen er foretaget af den østrigske AV-Comparatives organisation. Den er uafhængig og har specialiseret sig i at teste programmer og apps, som vi køber til at beskytte vores mobiler, tablets, laptops, desktops og servere.

De østrigske sikkerheds-specialister har testet 250 forskellige antivirus apps, som kan downloades fra Google Play Store. Mange af dem er gratis – andre skal man betale for.

Hvor sikker kan man mon være, om ens antivirus program til Android beskytter godt nok?) (Foto: pete Linforth / Pixabay)

170 af app’ene giver en falsk tryghed til sine brugere. Kun 80 af dem fangede den malware og de virus, som AV Comparatives udsatte dem for. Testene var oven i købet ikke særlig komplicerede. De lignede det, som mange smartphone brugere kan finde på at gøre.

Således installerede de antivirus programmet på en Android mobil eller tablet, bad enheden om at åbne en browser, downloade en befængt app og installere den. Testen blev gentaget 2.000 gange for hver antivirus app – og de blev udsat for de 2.000 mest udbredte virus, der var kendt i 2018.

Resultatet var nedslående for verdens milliarder af Android brugere. Tilsyneladende skannede mange af antivirus programmerne slet ikke de apps og filer, man downloadede. De tjekkede kun deres navne i forhold til en liste af farlige apps, som ligger i de fleste antivirus pakker.

Ifølge AV-Comparatives er det slet ikke tilstrækkeligt. Hver eneste dag dukker der nye virus og malware op, eller kendte varianter muterer, så man ikke længere kan genkende dem ud fra deres navn eller tidligere udseende.

Blandt de antivirus apps, der genkendte over 30 pct. af de farer og trusler, som de blev udsat for af AV Comparatives, var de fleste fra kendte software fabrikanter. Det gælder f.eks. F-Secure, McAfee, Trend Micro, Bullguard, Symantec Norton, Check Point, Bitdefender, Panda, Avast, MalwareBytes, AVG og Avira.

I kan tjekke den komplette liste af gode og ubrugelige anti-virus apps til Android her….

(Illlustration: AV-Comparatives)

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nyt kamera kan både 3D og 360 grader