WiFive er til High Five

Skuffe-mobilen vender tilbage

Det kunne se ud, som om 2019 bliver året, hvor vi kommer til at se alt det gamle igen. I hvert fald, når vi taler om mobiltelefoner.

OK – lidt fremtid er der også. 5G telefonerne er f.eks. dukket op. Sindsygt dyre og stort set uden netværk at kunne brede deres topfart ud på. I Danmark måske lige, hvis man er blandt de heldigt udvalgte, der skal prøvekøre Telias og Telenors to bittesmå 5G net.

Ellers er det helt fair at sige, at mobilbranchen kigger bagud for at finde på noget nyt. Jeg taler her først og fremmest om Huawei og Samsung, der har markedsført deres nye Mate X og Galaxy Fold telefoner som noget, vi aldrig har set før.

Et gensyn med gamle dage. Nu kommer “slider-mobilen” igen.

 

Bullocks. Før Apple væltede telefon-verdenen for 11 år siden med den første rigtige smartphone, var klaptelefoner ganske almindelige. Dengang hed de ”clam shells” i teknisk betegnelse, og Ericsson, Nokia, Motorola solgte i tusindvis af de praktiske små mobiler.

De var selvfølgelig ikke så hurtige og smarte som de nye fra Samsung, Huawei og snart også Motorola, TCL, OPPO, Lenovo eller LG. De havde heller ikke kæmpe displays, der kunne foldes på midten. De nøjes med en eller to små skærme.

Men grundlæggende har ideen og princippet ikke ændret sig.

Det samme gælder for det nye britiske firma F(x)tec. Herfra kommer nok et gensyn med fortiden – en slider-telefon. Det vil sige en smartphone, hvor tastaturet glider ud som en skuffe. En idé, som bl.a. Nokia gjorde sig i med sine dyre modeller lige før iPhone tiden. Bagefter har canadiske Blackberry også eksperimenteret med ”slidere”.

Hoved-argumentet for den nye F(x)tech Pro1 er, at man kan bruge den som en mini laptop. Lægger man den vandret, skydes tastaturet frem, så man har en ganske anvendelig skrivemaskine.

Pro1 er altså til de mennesker, der bruger deres mobil til andet end at høre musik på, sende sms og læse sociale medier på. Skriver man længere emails eller tekster, må den nye F(x)tec være oplagt

Med en tykkelse på 14 millimeter er Pro1 ikke ligefrem en slank smartphone,

 

”Vores vision er at bygge den ideelle smartphone, der blander det bedste fra en moderne mobil med de features og teknologier, vi elskede engang og savner rigtigt meget,” siger det engelske firmas grundlægger Adrian Li Mow Ching.

Når tastaturet med rigtigt fysiske taster er trukket frem, vil det som standard stå i en vinkel på 155 grader i forhold til det seks tommer store AMOLED display. Det skal gøre Pro1 både behagelig og brugervenlig at arbejde med.

Skærmen har Full HD+ grafik på 2.160 gange 1.080 punkter. Styresystemet er Android, som F(x)tec lægger sin egen brugerflade ovenpå.

Processoren er en Snapdragon 835 med 6 GB RAM og 128 GB lager som standard. Der er et dobbelt kamera på ryggen med 12 og 5 megapixel sensorer. De skal være i stand til at optage 4K video med 30 billeder i sekundet og afspille 4K med 60.

Også de andre specifikationer minder om lidt bedre mellemklasse mobilers. Der er både USB-C og klassisk hovedtelefon stik. Man har Wi-Fi, Bluetooth 5.0 og 4G telefoni.

Der er plads til to SIM-kort, og man kan udvide hukommelsen via ekstra microSD kort. Endelig rummer Pro1 et batteri på 3.200 mAh, som skal kunne holde mobilen kørende i 10 timer på en opladning.

Helt lille er den nye F(x)tec Pro1 dog ikke. Eller rettere slank. På grund af den ekstra skuffe med tastaturet er telefonen næsten 1,4 centimeter tyk.

Den utraditionelle telefon kan forudbestilles nu, og den ventes i butikkerne fra juli. Prisen bliver 649 USD eller ca.   kroner….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

WiFive er til High Five