High tech forhindrer trafik uheld

Drøm og virkelig om en Oscar

Forleden dag blev Peter Farrellys ”Green Book” ret overraskende kåret som vinderen af den 91. Oscar uddeling i Hollywood.

Filmen handler om den afro-amerikanske pianist Don Shirley og hans italiensk-fødte chauffør Tony Vallelonga, der turer rundt i de stærkt race-adskilte USA sydstater i 1962.

”Green Book” – se artiklens indledningsfoto – scorede en Oscar i tre af de vigtigste kategorier inklusive bedste film, bedste manuskript og bedste birolle.

Filmen har begejstret anmeldere og kolleger fra film-industrien, for det er dem, der afgiver stemmer til Oscar udvælgelsen. Men som så ofte før er publikum – de almindelige biografgængere – blevet væk. De gider ikke “Green Book”.

(Infografik: Statista.com)

Måske fordi filmen kræver for meget, at folk tænker med og forholder sig til vigtige sociale og politiske problemer – når de nu gik i biffen for at blive underholdt og glemme en ofte trist  dagligdag.

Indtil videre har ”Green Book” skabt en global billet omsætning på 966 millioner kroner (144 mio. USD). Det er faktisk ret flot og gør filmen til en god forretning. Den har nemlig kun koster 23 millioner dollars (godt 150 mio. danske kroner) at lave.

Alligevel ligger ”Green Book” milevidt fra de penge, som årets største ”blockbusters” tjener hjem. I 2019 har den mest populære film allerede hentet over to milliarder til sin producent. Det er filmen ”How to Train Your Dragon 3.”

Infografikken fra Statista viser meget tydeligt, at årets bedste film hos Oscar som regel aldrig bliver årets bedst indtjenende.

Sidste gang, at en Best Movie blev en stor kommerciel succes, var i 2004. Det var Peter Jacksons tredje og sidste del af ”The Lord of the Rings”. Den tjente 1,1 milliard USD eller 6.700.000.000 kroner i kassen….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

High tech forhindrer trafik uheld