Nye IKEA gardiner renser luften

Så meget kører vi udenom skattefar

I de seneste par år har Danmark oplevet den ene skandale efter den anden i vores skattevæsen, som vi ellers troede, havde tjek på alt, hvad hver dansker foretager sig. Både på arbejde og i fritiden.

Vi har måttet lære om. Snedige finansfolk har med god hjælp fra store banker fået ulovlige skatte-refusioner for milliarder af kroner.

Hovederne er rullet i toppen af skattevæsenet. Samtidig har staten skrottet it-systemer for mange millioner. Nye har måttet bygges, og i går stod skatteministeren frem med og påstod, at nu er der omsider tjek på, hvordan skyldige penge kan inddrives hos danskerne. Vi får se.

En ny undersøgelse fra University of London afslører, at problemerne formentlig er meget større i andre EU-lande end i Danmark. Her hos os snyder privatpersoner for 17,5 milliarder euro – ca. 133   mia. kroner – om året. I Italien er det over 1,4 billion kroner (191 mia. euro).

OK – der er også 11 gange så mange italienere som danskere. Men fordelt på hver enkelt næse, snyder italienerne altså noget mere, når det gælder skattevæsen, moms osv.

Analysen er bestilt af den social-demokratiske gruppe i EU-parlamentet. Den vurderer, at U-landene mistede 824 milliarder euro i skat i 2015. Det er de nyeste tal, som forskerne fra University of London har haft til rådighed.

Det er et langt større beløb, end virksomheder kanaliserer legalt uden om skatte-myndighederne. Dette beløb er på mellem 50 og 190 milliarder euro.

Forskerne indrømmer også gerne, at de “snydte” skattebekøb sagtens kunne være meget større. Ingen har tjek på det reelle beløb, der formentlig ligger på mellem 750 og 900 mia. euro.

Målt i reelle tal snydert italierne for flesty penge i skat – fulgt af Tyskland og Frankrig. Måler man til gengæld som andel af landenes brutto-national-produkt (GDP), ryger Danmark op på førstepladsen med 47 pct. Belgien og Østrig følger lige efter….

(Infografik: Statista.com)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nye IKEA gardiner renser luften