Er Galaxy Fold fremtidens mobil?

Netflix bliver mere lokal

Mange forbinder Netflix med noget meget amerikansk. Det er ikke forkert, men verdens mest populære streaming-tv forsøger at blive mere varieret. Netflix’ fremtid ligger nemlig uden for USA – og det er de program-ansvarlige udmærket klar over.

Netflix’ øjeblikkelige mega-succes –filmen ”Roma” – er et fint eksempel. Netflix står selv for produktionen om en familie i 1970’ernes Mexico City. Filmen er nomineret til 10 Oscars og har i forvejen høstet adskillige Golden Globes i USA og BAFTA priser i England.

”Roma” er samtidig et klart tegn på Netflix’ nye strategi, der går ud på at skabe mere lokale tv-serier og film. De behøver ikke engang være engelsk-sprogede og slet ikke have amerikanske instruktører, forfattere og skuespillere.

Netflix vinder stærkt frem i Europa. (Foto: Netflix)

Danmark er med på verdenskortet over lokale Netflix produktioner med serien ”The Rain”. Tyskerne har ”Suburra” og ”Dark”, italienerne ”Baby” og franskmændene ”Marseille”, ”Plan Coeur” og ”Je ne suis pas un homme facile”.

Med over 10 millioner downloads af Netflix app’en i 2018 er Frankrig klart det land i Europa, hvor Netflix er mest udbredt. Storbritannien og Tyskland følger på de næste pladser.

Danmark ligger noget længere nede på Netflix’ europæiske hitliste. Det skyldes dog ikke nødvendigvis, at danskerne har noget imod streaming giganten. De 0,7 millioner downloads sidste år er lige så meget udtryk for, at vi ikke er så mange danskere. 5,6 millioner mod 67,4 mio. franskmænd eller 83 mio. tyskere.

Målt på antal betalte abonnementer var Storbritannien det førende Netflix marked i Europa i 2017. Nyere tal er ikke offentlige. For godt et år siden var syv millioner briter abonnenter….

(Infografik: Statista.com)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Er Galaxy Fold fremtidens mobil?