Hvor kloge bliver digitale assistenter?

Xiaomi Mi 9 går efter Galaxy 10

To af verdens største smartphone fabrikanter – Samsung og Xiaomi – kastede sig tidligere på ugen ud i et decideret kapløb om tid.

Begge havde nemlig valgt eksakt samme dato til verdenspremiere på deres nye topklasse smartphones – og begge vil uden tvivl møde hinanden direkte, når forbrugerne skal vælge deres næste mobiltelefon.

Samsung løftede sløret for tiende generation af sin Galaxy S10, der har fået en enorm opmærksomhed siden da. Knap så mange har opdaget, at kinesiske Xiaomi har præsenteret sin Mi 9 telefon.

Det er absolut ufortjent, for Xiaomi telefonen koster kun godt det halve af Galaxy S10 – med stort set samme præstationer. Således er Samsung nyheden netop blevet kåret til verdens bedste kameramobil – side om side med Huaweis Mate 20 Pro og P20 Pro – men Mi9 følger lige efter på en global fjerdeplads.

Xiaomi viser for første gang en mobil med tre kameraer på ryggen. Et af objektiverne er på hele 48 megapixel.

Modsat Samsung, der er en klar nummer to på det danske marked efter Apple, kender vi stort set ikke Xiaomi på vores breddegrader. Det til trods for, at Kinas næststørste mobilmærke (efter Huawei) har været til salg hos teleselskabet 3 siden efteråret 2018.

En af de få Xiaomi modeller, man kan købe hos 3, fik i dag en afløser. Det er topmodellen Mi 8, der med et prisskilt på ca. 4.500 kroner giver rigtigt meget for pengene. Især hvis man sammenligner med Xiaomis erklærede yndlings-konkurrent iPhone.

Den nye Xiaomi Mi 9 er en moderne toptelefon med den seneste nye Snapdragon 855 processor ombord, 6 eller 12 B RAM og op til 256 GB lager. AMOLED skærmen er på 6,4 tommer i Full HD+  kvalitet.

Xiaomi følger (naturligvis) moden og udstyrer sin nye topmodel med fire kameraer. Tre på ryggen og en enkelt til selfies på fronten. Sidstnævnte er gemt ret diskret i et lille dråbeformet indhak i toppen af skærmen. Ikke noget med en en bred bræmme a la iPhone og mange andre smartphones anno 2018.

Xiaomi tager ofte Apple som forbillede. Heldigvis ikke i den nye Mi 9 telefon. Den har kun en diskret lille “dråbe” i toppen af skærmen til at gemme selfie kameraet – ikke den brede planke, som skæmmer de seneste iPhones.

Hovedkameraet på bagsiden af Xiaomi Mi 9 rummer en Sony billedsensor på hele 48 megapixel. Den suppleres et vidvinkel objektiv på 16 MP og en telelinse på 12 MP.

Selfie skyderen på fronten byder på en 20 megapixel sensor og software, der kan skabe en eftertragtede Bokeh effekt med skarpt motiv og uskarp baggrund.

De højt respekterede foto-eksperter fra DxOMark har allerede testet Xiaomi Mi 9 og placerer telefonen som verdens fjerde-bedste kameramobil. Med 107 points placerer Mi 9 sig foran Apples næsten dobbelt så dyre iPhone Xs Max, men to points efter Samsung Galaxy S10 samt Huaweis Mate 20 Pro og P20 Pro.

Xiaomi plejer altid at være god for små ”vi kommer før alle andre” detaljer på sine smartphones. Den nye Mi 9 er ingen undtagelse på dette punkt.

Her ses den meget specielle udgave af Xiaomi Mi 9, der er halvt gennemsigtig.

 

Telefonen er således udstyret med markedets rappeste fingeraftryks-skanner anbragt i selve skærmen. Xiaomi hævder selv, at skanneren er 25 pct. hurtigere end konkurrenternes. Desuden skal den fungere problemfrit med tørre og snavsede fingerspidser og selv i frostvejr. Klassiske svage punkter for ”in-screen” skannere af første generation.

Lidt overraskende kommer den nye Xiaomi ikke i en dyr Pro udgave. I stedet kan man få telefonen i  en halv-gennemsigtig Explorer udgave med 12 GB RAM at rutte med.

Den nye supermobil kommer til salg i Europa allerede fra den 28. februar – formentlig også i Danmark. Priserne begynder ved 449 euro for udgaven med 6 GB RAM og 64 GB lager og 499 euro med 128 GB. Det lyder som meget aggressive tilbud.

Telefonen vil kunne fås i Piano Black, Ocean Blue og Lavender Violet. De to sidstnævnte har same farveskiftende covers, som bl.a. Huawei har haft stor succes med.

Sådan markedsfører Xiaomi sin nye toptelefon på det kinesiske marked.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvor kloge bliver digitale assistenter?