Frække ting er populære online

En ny konkurrent til Bang & Olufsen?

Jeg behøver vel ikke gentage, at vinylplader har fået et utroligt comeback i de senere år. Interessant nok også hos helt unge mennesker, der ellers ikke har oplevet LP’er og singles – medmindre de har rodet i forældrenes gemmer eller set gamle film fra før årtusinde-skiftet.

Mange teenagere synes, at vinyl er meget mere cool end at downloade musikken fra internet. Pladerne giver en fysisk oplevelse af kunstnerne, og så ser man mere kulturel ud med en stabel LP’er end med en mobiltelefon og en trådløs forbindelse til Apple Music, Spotify eller YouSee Music.

Den overraskende genkomst har også betydet, at jeg modtager flere og flere nyheder om pladespillere og grammofoner – to navne for samme ting.

Den seneste er denne alt-i-én musikspille, der er tydeligt inspireret af danske Bang & Olufsen. Alene navnet Beofusion klinger jo, som om nyheden kommer fra Struer og omegn.

Jeg er dog ikke sikker på, at B&O’s designere vil være begejstrede for den visuelle udførelse af Beofusion. For slet ikke at tale om den akustiske og Hi-Fi mæssige, som man ikke kan bedømme ud fra billederne.

Ideen fra den unge sydkoreanske designer Hanyeon Lee har været at genskabe fortidens musikmøbel. Ikke en meterhøj stereo-stak med separate forstærkere, tuner, kassette-båndoptagere osv, der var så populær i 1980’erne og 90’erne. Snarere en elegant alt-i-én løsning til musik, som man godt kan have stående fremme i en pæn og moderne dagligstue.

 

Pladetallerkenen er nok den del af Beofusion, der minder allermest om B&O. Den er tykkere end på de legendariske danske grammofoner, men overfladen er kopieret direkte over. Kabinettet med højttalere og forstærkere nedenunder er dog knap så vellykket i design.

Hanyeon Lee understreger, at Beofusion indeholder ”grænseløs connectivity”. Med andre ord kan nyheden også streame musik fra internet, spille digital radio og sende tonerne i forstærket form ud de indbyggedehøjttalere eller til eksterne bokse – trådløst eller via kabel. For at være komplet burde Beofusion også kunne spille cd- og dvd-skiver, men det kan anlægget tilsyneladende ikke.

Bang & Olufsen er nok glad for, at Beofusion kun er et koncept og en prototype. Sandsynligvis bliver det ved forslaget. Den tekniske og kunstneriske udførelse virker ikke helt overbevisende….

Salget af vinylskiver er mangedoblet i de senere år.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Frække ting er populære online