Huaweis nye P30 vises den 26. marts

Twitter taber tilhængere

Selvom Facebooks engang største konkurrent Twitter præsenterede bedre regnskaber end ventet forleden dag, kan det sociale medie ikke løbe fra, at det er i krise. Brugertallet er nemlig faldende, og det er afgørende i den verden.

Twitter leverede ellers sit første overskud nogensinde i sin levetid. 1,2 milliarder USD i positive tal viste bundlinien. Lige lidt hjalp det. Aktien drønede ned med næsten 10 pct før weekenden.

Investorerne kunne nemlig ikke lide, at Twitters brugertal var faldet med ni millioner i de sidste tre måneder af 2018. Twitter har nu 321 millioner aktive medlemmer om måneden.

Ikke meget sammenlignet med Facebooks 2,33  milliarder. Tilmed vokser Mark Zuckerbergs imperium fortsat. Ikke meget, men trods alt.

(Infografik: Statista.com)

Twitter har derfor besluttet, at man nu vil følge i Apples fodspor: Fremover er det slut med at fortælle detaljerede tal om månedlige brugertal (MAU). Kun antallet af daglige brugertal (DAU) vil fortsat blive oplyst, fordi de amerikanske regler kræver det.

Hvorfor? Månedstal er sædvanligvis meget højere end de daglige – men lige nu ser MAUs (Monthly Active Users) ikke så pæne ud som før. Uden tal for MAUs bliver det samtidig sværere at sammenligne Twitters størrelse med Facebooks. Zuckerberg fokuserer nemlig altid deres informationer på de månedlige.

Trofaste læsere af Leifshows.dk vil huske, at Apple indførte et meget lignende trick for nogle måneder siden. Da faldt salget af iPhones nemlig, og så lukkede Apple for info om salgstal.

Twitters brugertal faldt for tredje kvartal i træk. Det hjælper åbenbart ikke, at det sociale medie er præsident Trumps foretrukne megafon….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Huaweis nye P30 vises den 26. marts