Kig og lyt på samme tid

Se de første fotos af Motorolas klaptelefon

Det kan godt være, at Samsung og Huawei får masser af omtale af deres nye klaptelefoner Galaxy F og Mate Flex. I USA løber en tredje folde-mobil dog med den største opmærksomhed.

Det er Motorolas ny-fortolkning af sin legendariske Razr model fra 2004 – og inden da MicroTac. Motorola var i mange år amerikanernes stolthed i mobile telefoner, og firmaet viste faktisk også den første af slagsen helt tilbage i 1973.

I dag er Motorolas mobil-division købt af kinesiske Lenovo, men derfor kan man da godt være lidt stolt som amerikaner. Især, når der er noget rigtigt spændende på vej.

Hverken Motorola eller Lenovo har vist officielle billeder af den nye Moto Razr, men de har ikke kunnet hemmeligholde tegningerne, som blev sendt ind til patent-ansøgning i december 2018 hos World Intellectual Property Organisation.

Dem har den dygtige indiske designer Sarang Sheth benyttet til at give sit bud på, hvordan Moto Razr 2019 vil komme til at se ud.

Den bliver lille og handy – ligesom den oprindelige Razr – men ikke helt så imponerende som Samsungs og Huaweis udspil.

De får et stort ekstra display på 5 tommer på ydersiden og bliver meget dyre, mens man godt kunne forestille sig, at Lenovo gik efter at præsentere Moto Razr som en mere folkelig klapmobil.

Hvis Sarang Sheths 3D visualisering holder, bliver Moto Razr nærmest kvadratisk, når den er foldet i. Klapper man telefonen op, afsløres en AMOLED skærm i det aflange 19:8 format. Displayet er buet og indeholder et indhak – en “notch” – i toppen til selfie kamera, blitz og muligvis også sensorer til ansigts-genkendelse.

Klapper man Moto Razr sammen, kommer en lille ekstra skærm til syne. Den sidder på telefonens yderside og kan f.eks. bruges til at tjekke klokken, kalender, opkald og notifikationer. I princippet vil man også kunne tage fotos både for og bag på samme tid.

Den nye Moto Razr har et lille display på ydersiden, så brugeren f.eks. kan tjekke opkalds-ID, klokke, dato, vejrudsigt, email eller kalender, når telefonen er klappet i.

Man lægger også mærke til fravær af fysiske knapper til tænd/sluk og volumen. Muligvis vil Motorola bruge helt flade touch paneler på siderne til formålet. Ligesom kinesiske Meizu viste med sin minimalistiske Zero telefon for nylig.

For at holde prisen nede på et fornuftigt niveau bliver den nye Moto Razr næppe udstyret med 2019’s nye super-processor Snapdragon 855, men med en lidt svagere chip fra Qualcomm. Den lille telefon får også kun et enkelt kamera på ryggen i stedet for to eller tre som hos samsung og huawei.

Gør Lenovo noget seriøst ved markedsføringen, kan Moto Razr sagtens blive et hit og en bestseller. Også på vores breddegrader….

Sådan så den første Motorola Razr ud for 15 år siden.

 

 

StaticPage

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kig og lyt på samme tid