Facebook fylder 15 år i dag

Nu skal iPhone SE 2 komme alligevel

Kommer den nu, eller er det igen falsk alarm?

I de seneste par år er rygterne dukket op gang på gang. Faktisk så mange gange – og med så rimeligt overbevisende argumenter – at de fleste af os til sidst troede på det.

Et comeback for Apples populære iPhone SE. Den telefon, som flest danskere købte gennem flere år. Til sidst den eneste iPhone, som man kunne have liggende i alle lommer og dametasker.

Apples telefon-krise har gjort SE aktuel igen. Desuden har Apple sendt et stort parti nye, men ældre iPhone SE på udsalg. Amerikanerne kan lige nu købe den to år gamle model for bare 249 USD. Tænke sig, at man kan få en Apple mobil for 1.700 kroner.

Sådan forestiller Apple iagttagere sig, at en kommende iPhone SE 2 skal se ud.

I oktober, november og december gik Apples salg af iPhones tilbage med 11,2 pct. I det kvartal, der normalt er årets stærkeste, fordi Apple har præsenteret sine nye mobiler i september.

De nye iphone Xr, Xs og Xs Max er ikke faldet i forbrugernes smag som normalt for nye Apple telefoner. Derfor har Apple for første gang i iPhonens 11 års historie måttet kassere et nederlag.

Hvad gør fodbold klubber, når de ryger ind i en krise? De fyrer træneren eller foretager store ændringer i taktik og strategi.

Apples topchef Tim Cook ryger næppe ud. Han leverer jo fortsat komfortable overskud til aktionærerne. Primært ved at sætte priserne op på sin iPhones. Så tjener Apple fortsat mange penge, selvom antallet af solgte enheder er faldet.

For et år siden cirkulerede dette billede af en påstået iPhone SE 2 på nettet. Det lignede den gamle SE’er til forveksling.

Marketing-strateger vil nok påstå, at det er lige som at tisse i bukserne. Det varmer kort, men bliver ubehageligt på længere sigt, hvis forbrugerne fortsat bliver væk. Fordi flere og flere synes, at iPhones er for dyre og ikke er unikke nok i forhold til mange Android telefoner.

Apple er nu begyndt at sætte priserne ned på sine mobiler, men næsten kun i markeder hvor kun en mindre del af befolkningen har råd til at købe en iPhone. Undtagelsen er Japan, hvor den nye iPhone Xr har været dumpet i pris.

Desuden har Apple gen-startet produktionen af iPhone X. Den forsvandt ellers med introduktionen af de nye Xr, Xs og Xs Max. Hvis den snart halvandet går gamle X’er skal sælges igen – den første iPhone i det nye design – må det nødvendigvis blive til en tydeligt lavere pris end dens afløsere.

Prisnedsættelser er en oplagt vej til et højere salg, men Apple vil meget nødigt skulle røre ved, hvad firmaets flagskibs-mobiler koster. De høje priser er en vigtig del af iPhonens image. Den skal være noget særligt – ligesom de mennesker, der køber den.

Traditionelt var SE den mest farverige iPhone. Mon en ny SE 2 model kan erobre den rolle tilbage fra den nuværende Xr?

En anden udvej for Apple kunne være at lancere et par markant billigere iPhones. Ikke sidste og forrige års modeller, som Apple traditionelt sætter ned i pris for at tømme lagrene. Nej – helt nye iPhones skal det være, før Apple får vendt sin nedad gående udvikling.

Mange taler om, at Apple vil lancere en fjerde model lige under iPhone Xr, der lige nu er Apples billigste nye telefon – og den koster altså mindst 6.999 kroner.

Men lige pludselig dukker navnet iPhone SE op igen. Oftere og oftere i de seneste par uger, efter at de triste salgstal for Apple er blevet offentlige. Desuden sender Apple helt uventet et parti gamle iPhone SE på udsalg.

Helt offentligt. Kunne det være, fordi Apple vil have os til at huske SE navnet igen. Det ville være oplagt, hvis Apple faktisk var på vej til at genoplive sin lille telefon.

Lige nu er den gamle iPhone SE på udsalg i USA til priser på omregnet 1.650 kroner.

Hvis man kan tro på de seneste rygter her fra weekenden, skal den nye iPhone SE rent teknisk ligge tæt på niveauet for Apples nuværende telefoner. Det vil sige, at den udstyres med Apples A11 processor og 3 GB RAM som standard.

Den nye iPhone SE 2 skal naturligvis være lille. Det har jo hele tiden været charmen ved SE. Skærmen ventes dog at vokse til 4,2 eller 4,3 tommer – fra de oprindelige 4,0. Den nye lavpris-Apple kommer uden Face ID ansigts-genkendelse og med kun et enkelt kamera på ryggen.

Tilsvarende rygter var fremme for et år siden, men da Apple så præsenterede årets høst af nye telefoner i september, var den ingen ny SE 2 imellem. Snarere en besked om, at det var slut med SE, fordi Apple kun ville sælge dyre og store telefoner fremover.

I mellemtiden har dén strategi vist sig at slå fejl. Og Apple – de har vel lov til at have en mening, indtil de skifter til en ny….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Facebook fylder 15 år i dag