Gresso covers er smukke og solide

Hvor billig kan en smartphone blive?

Mobilverdenen kører åbenbart i to retninger lige nu:

Toptelefonerne bliver dyrere og dyrere – 10.000 kroners grænsen er for længst passeret. I den anden ende falder budget-mobilerne næsten konstant i pris. 1.000 kroner og derunder lyder helt realistisk.

I går skrev jeg her på Leifshows.dk om Samsungs to nye lavpris-modeller Galaxy M10 og M20, der skal sælges på det indiske marked for mellem 750 og 1.000 kroner.

Samsungs største konkurrent i Indien – kinesiske Xiaomi – slår tilbage mindre end et døgn senere. Xiaomi vil sælge en smartphone med 5 tommers skærm for 90 USD dollars eller 80 euro. Det er 600 kroner!

En ganske brugbar og moderne smartphone med fem tommers skærm til bare 600 kroner? Xiaomi har svaret med sin nye Redmi Go.

Selvfølgelig er der ikke tale om smartphones, som kan måle sig med de mobiler, de fleste gerne vil have – iPhone Xr eller Xs, Samsungs Galaxy S9, Huaweis Mate 20 eller OnePlus 6T.

Xiaomi vil bruge sit undermærke Redmi til at sælge den super-billige telefon. Den hedder Redmi Go og er slet ikke så tosset, hvis man da ikke lige ønsker en mobil, der kan tage kreative fotos, vise videoer i høj kvalitet eller spille de seneste games.

Den nye Redmi Go kommer med en 5 tommers skærm i HD kvalitet (1.280 gange 720 punkter). Batteriet er på 3.000 mAh, og man har et 8 megapixel på ryggen og en 5 MP selfie-skyder på fronten.

Indendørs i Redmi Go kører en Snapdragon 450 processor, der kan gribe tilbage på 1 GB RAM og 8 GB lager. Sidstnævnte kan udvides via Micro-SD kort. Desuden er der dobbelt SIM, hvor den ene skuffe kan bruges til at få et større lager i mobilen.

Det lyder ikke af meget, men det er præcist formålet med Googles Go strategi. Den bygger på en slanket udgave af Android styresystemet, så mobiler kan bygges meget billigt. F.eks. er RAM hukommelse noget af det dyreste i en ny smartphone.

De såkaldte Android Go telefoner er kompatible med større Android mobiler – til en vis grad. De større apps har de billige nye mobiler i hvert fald ikke kræfter til.

Heldigvis kommer Xiaomi Redmi Go derfor præ-installeret med den slanke Android 8.1 Oreo Go og letvægts-udgaver af Gmail, YouTube, Google Go og Google Assistant.

Hvor Samsung åbenbart koncentrerer sig om Indien med sine nye super-billige Galaxy M10 og M20 – og måske senere sender dem på markedet i resten af verden – går Xiaomi ”all in” med den endnu billigere Redmi Go.

Den vil komme til Europa for bare 80 euro. Om det også gælder Danmark, må tiden vise. Foreløbig har den danske repræsentant – teleselskabet 3 – ikke gjort voldsomt meget ved markedsføringen af Xiaomi smartphones her i landet….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gresso covers er smukke og solide