Nomodo er lige, hvad I mangler

Bluetooth bliver mere nøjagtig

Den trådløse Bluetooth teknologi – der i øvrigt er svensk i oprindelse – findes her og der og allevegne nu om dage. Mest kendt er nok Bluetooth’ evne til at sende streamet musik gennem luften fra en mobiltelefon og trådløse højttalere.

Mange har sikkert også investeret i en såkaldt Bluetooth tracker, der f.eks. hjælper med til at finde ens kuffert i en stor bunke bagage i lufthavnen. Disse små Tracker gadges kan også bruges til at stedfæste ens mobiltelefon, nøgler, taske osv.

Kort efter den første begejstring, når man har købt sådan en lille Tracker, kommer den første skuffelse. Man finder nemlig ud af, at Bluetooth hverken er særlig nøjagtigt eller langt rækkende.

Den nye Bluetooth 5.1 vil gøre det nemmere af stedfæste ens bagage og tasker i en lufthavn. (Foto: Bluetooth)

10 meter er normalt grænsen, og præcisionen er plus minus en meter. Det er fuldt tilstrækkelig til at finde sin kuffert, og når mobilen skal fiskes frem fra sofaen. Men så ikke meget mere.

Heldigvis har det internationale Bluetooth SIG konsortium nu en forbedring på vej. Den kommer i Bluetooth 5.1, som i øjeblikket bliver prøvekørt i beta-udgaver. Om nogle måneder skulle det dog ske – vi får en ny og super-nøjagtig (Harald) Blåtand til vores mobiltelefon.

Bluetooth 5.1 kompatible enheder vil således være hundrede gange mere præcise end de nuværende. Man kan spore ting helt ned til en centimeter, hvilket jo kan være meget praktisk, når ens nøgle, briller eller høre-apparat er blevet borte. Forudsat naturligvis, at man har forsynet nøglen med en lille Bluetooth ”tag”, som mobiltelefonens app kan kommunikere med.

Den mere præcise Bluetooth vil være oplagt til f.eks. varelagre. (Foto: Bluetooth / BusinessWire)

Bluetooth-folkene mener naturligvis, at deres nye teknologi er meget bedre end gadgets, der bruger Wi-Fi eller GPS til at søge efter og finde ting.

GPS fås i samme nøjagtighed, men den er dyr og kan i øjeblikket kun ses i militæret og hos nogle politi-enheder. Bluetooth 5.1 sidder til gengæld i en lille og billig chip, som smartphone fabrikanter nemt kan indbygge i deres nye produkter.

Bluetooth SIG forestiller sig også, at den mere præcise ”tracking” kunne være interessant for f.eks. butikker, lagerhoteller, lufthavne, hoteller eller indkøbs- og konference-centre….

Den nye Bluetooth teknologi vil f.eks. også kunne bruges til at finde frem til bestemte ting på en udstilling, i et galleri eller på et museum. (Foto: Bluetooth / BusinessWire)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nomodo er lige, hvad I mangler