Et æg er Instagrams nummer ét

Samsung S10 og folde-mobil kommer samme dag

Der går lidt over en måned, inden Samsung præsenterer sit svar på iPhone X. Nemlig den 10. udgave af Galaxy S telefonen. Det sker den 20. februar i Paris og San Francisco, hvor Samsung formentlig også løfter sløret for sin længe ventede folde-mobil.

Med vigende salgstal og en skuffende Galaxy S9, der blev lanceret for et år siden næsten uden nyheder i, har Samsung hårdt brug for nogle positive overskrifter. Det går jo slet ikke, hvis jubilæums-modellen også skuffer. Tværtimod skal den få verden til at spærre øjnene op. Ligesom da Apple præsenterede sin iPhone X for halvandet år siden.

Samsung risikerer dog, at en europæisk premiere på sin Galaxy F klap-mobil vil tage det meste af gassen ud af ballonen på en Galaxy S10. Sidstnævnte er trods alt en telefon, der skal sælges mange millioner af i det kommende år.

Samsung Galaxy S10 kommer i tre størrelser – plus en 5G model, der har samme ydre design som den store Galaxy S10+.

Folde-telefonen – se indledningsfoto til denne artikel – vil kun være en eksotisk nyhed, som kun få vil købe fra begyndelsen. Den bliver for dyr. Det samme er tilfældet med en 5G mobil, som Samsung ventes at vise nogle dage senere på Mobile World Congress i Barcelona.

Men tilbage til Galaxy S10. Hver eneste dag dukker der nye detaljer op om Samsung nyheden. Både i form af tekst og af spionfotos. Når telefonen så endelig vises den 20. februar, vil de fleste detaljer for længst være lækket. Måske lige bortset fra pris og datoen for, hvornår danskere kan købe den nye mobil i butikkerne.

Især værten fra det amerikanske XDA TV, Max Weinbach, har meget travlt med at lække nyheder om Galaxy S10 på sin Twitter konto. Ifølge ham vil den nye 10’er i design minde meget mere om Samsungs topmobil Note9 end om sidste års skuffende Galaxy S9.

Her er det seneste nye spionfoto af Samsungs kommende Galaxy S10 telefon.

Hjerterytme sensoren og blitzen sidder f.eks. separat på telefonens bagside, og grillen foran højttaleren er den samme som på Note9. Tilsyneladende vender Samsung også tilbage til den blanke lakering, man havde på Galaxy S8 fra 2017. På den nyere S9 model gik Samsung ellers over til et design med en mat overflade.

Galaxy S10 kommer i mindst tre forskellige versioner – S10, S10+ og S10 Lite. Den mindste model får 4 GB og 128 GB lager, mellem modellen 6 GB og 128 eller 256 GB, mens topudgaven fås med enten 6 eller 8 GB RAM og valget mellem 128, 256 eller 512 GB lager. Alle S10’ere skal være udstyret med den helt nye Snapdragon 855 processor.

Den fjerde model bliver tilsyneladende en Galaxy S10+ med fremtidens 5G telefoni i. Den skal hedde Galaxy X, men er ikke relevant i de første par år. Før er de nye lynhurtige mobile net ikke rullet ud – og kun i store byer som f.eks. København og Aarhus. Til gengæld får man rigelig med hukommelse i den sikkert meget dyre mobil – 12 GB RAM og 1 TB lager. Det er mere end de fleste laptops og stationære pc’er!

Dette er angiveligt et foto af den “lille” Galaxy S10 Lite. Bemærk hullet oppe i højre side af skærmen. Det gemmer på selfie kameraet og erstatter de indhak – “notches” – der skæmmer de fleste mobiltelefoner i dag.

Alt efter model vil Samsung tilbyde et interessant set-up af billedskydere på de nye Galaxys:

Den ”normale” S10 får f.eks. dobbelte kameraer med henholdsvis en 12 megapixel sensor med dobbelt blænde og lysstærkt vidvinkel objektiv på imponerende f/1.5. Sensoren har desuden optisk billed stabilisering (OIS).

Det andet kamera skal være en super-vidvinkel type med 16 megapixel sensor og blænde på f/1.9. Dette objektiv har hverken auto fokus eller OIS.

Samsung har hængt store plakater op i Paris. De koreanske bogstaver siger oversat, at Samsung folder sig ud den 20. februar.

Kun de nye og store Galaxy S10+ telefoner kommer med tre kameraer på ryggen. Det tredje vil være udstyret med et teleobjektiv, autofokus, OIS og en billedsensor på 13 megapixel.

Og så lige til sidst tilbage til Samsungs nye folde-telefon, som er omgærdet med masser af myter. Godt hjulpet på vej af Samsung selv, der har vist prototyper af den nye mobil ved flere lejligheder.

At Galaxy F (for ”foldable”) kommer den 20. februar ligesom Galaxy S10 bekræftes af store udendørs reklamer, som Samsung har fået hængt op på flere store pladser i Paris. Det er jo her, at afsløringen skal foregå – se foto.

De store”billboards” hylder koreansk design og originalitet ved at bruge de koreanske bogstaver Hangeul. Oversat til dansk lyder teksten ”Fremtiden folder sig ud den 20. februar”.

Mange konkrete detaljer om klap-telefoner er ikke sluppet ud. Til gengæld mange rygter, hvis spådomme er meget forskellige. Helt sikkert er dog, at Galaxy F får en skærm, der kan foldes og fungere enten som to separate displays eller i helt åben tilstand som en lille tablet.

Samsung Galaxy F skal også få en top-processor – formodentlig den nye Snapdragon 855 – og telefonen får som standard 12 GB RAM og op til 1 TB lager. Batteriet vil være delt op i to, og prisen meget høj. Langt over 10.000 kroner….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Et æg er Instagrams nummer ét