Nu kommer laptops med OLED

Første billeder af OnePlus 7

Et og andet kunne tyde på, at 2019 bliver et ekstra travlt år for OnePlus. Der skal præsenteres flere end de ellers obligatoriske to nye mobil modeller – og OnePlus har tilsyneladende lyttet til salig statsminister Jens Otto Krags berømte ord om, at man har et standpunkt, indtil man tager et nyt.

Først og fremmest vil OnePlus markere sig stærkere på designet i forhold til rivalerne på markedet: Når næste generation OnePlus 7 dukker op til foråret, vil det være med en skuffe-lignende konstruktion – en ”slider” på engelsk – og en skærm helt uden indhak i toppen.

OnePlus var ellers en af de hurtigste for halvandet år siden til at kopiere den brede og ret uklædelige ”notch” i skærmen, som Apple introducerede med iPhone X. Notchen – indhakket – rummer selfie kamera, blitz og sensorer til ansigts-genkendelse.

Her ses skuffen eller “slideren” i toppen af OnePlus 7 meget tydeligt.

 

Allerede med introduktionen af OnePlus 6T et halvt år senere, skar OnePlus stærkt ned på indhakkets størrelse. Nu er det kun en dråbe eller en tåre, der ligefrem er dekorativ. Men nu skal skærmen altså være helt fri for den slags i den kommende OnePlus 7.

De første spion-billeder af næste generation OnePlus er begyndt at lække i de kinesiske sociale medier. De viser en telefon med helt glat skærm – formentlig på 6,4 tommer – og en lille skuffe i toppen. Den popper op, når man tænder for kamera ap’en og f.eks. vil tage en selfie.

Trofaste læsere af min Leifshows.dk blog vil vide, at tilsvarende designs er blevet set før hos de kinesiske mærker Vivo og OPPO. Det er verdens fjerde- og femte-største mobil fabrikanter, som tilfældigvis er ejet af samme folk som OnePlus.

OnePlus telefoner har mange detaljer til fælles med Vivos og OPPOs modeller. Dem ser vi blot ikke på vores breddegrader, mens OnePlus er et meget populært mærke hos prisbevidste danske mobil købere.

OnePlus 6T – her iført et rødt beskyttelses-cover – har kun et lille indhak i skærmen. Udført som en dråbe eller en tåre.

Det tætte familieskab kan også føre til en anden stor OnePlus nyhed. Nemlig trådløs opladning efter den udbredte Qi standard, som f.eks. Apple og Samsung også anvender til deres smartphones.

OnePlus har hidtil holdt stædigt på, at man ikke kunne drømme at indføre trådløs opladning. Den var overflødig og langt fra så praktisk anvendelig som OnePlus’ lynhurtige oplader.

Men altså – man har en mening, indtil man tager en ny. OnePlus’ søsterselskab OPPO har netop meldt sig ind i det internationale Qi konsortium, hvor mange konkurrenter allerede har fast sæde.

Det betyder, at fremtidige OPPO og Vivo telefoner får trådløs opladning efter samme standard som f.eks. iPhones. En god idé, for så man kan lægge sin smartphone uanset fabrikat på samme trådløse oplader måtte eller IKEA møbel.

Til foråret vil OnePlus sælge den første 5G telefon, der kommer på det europæiske marked.

Spørgsmålet er, om OnePlus som den tredje søster i familien når at få trådløs opladning indført straks her i foråret. OnePlus 7 modellen er nemlig allerede færdig og sættes i storproduktion i den nærmeste fremtid.

Mere sandsynligt er det, at trådløs opladning kommer til OnePlus 7T modellen. Den lanceres først i efteråret 2019 – hvis OnePlus da holder sine vaner og traditioner.

Længe inden da vil OnePlus have præsenteret sin tredje store 2019 nyhed. Det er en mobil til fremtidens 5G netværk. Den får formentlig et helt separat navn hos OnePlus, der flere gange har erklæret, at man vil være blandt de første til at sende en 5G mobil på markedet.

Flere kilder i Kina mener at vide, at OnePlus’ 5G telefon bliver fysisk større end de velkendte OnePlus 6 og 6T. Måske bliver det ydre design også ændret, men ikke mere end, at man sagtens kan genkende, at man står med en OnePlus telefon.

Det kunne se ud, som om OnePlus kommer med flere nyheder i 2019 end i noget andet år tidligere.

5G nyheden vil også bryde med et andet OnePlus kendetegn. Den bliver ikke billig. Når man er først med helt ny teknologi, er den dyr at bygge med. Det smitter så af på det produkt, forbrugerne kan købe. Eller med andre ord: Det har sjældent været billigt at være ”first mover.”

Helt sikkert bliver også, at OnePlus 5G telefon bliver udstyret med Qualcomms splinternye Snapdragon 855 processor. Den bliver topudstyret i de fleste dyre smartphones i 2019, som den populære Snapdragon 845 var det i 2018. De to vigtigste undtagelser er Apple og Huawei, der fremstiller deres helt egne processorer.

Der er en vis sandsynlighed for at de mere prisbillige OnePlus 7 får en Snapdragon 855 ombord. Måske det først sker til efteråret med OnePlus 7T modellen….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nu kommer laptops med OLED