Et elektrisk løbehjul for to

Hvem sælger flest dyre mobiler?

Samsung er verdens største fabrikant af smartphones med Huawei på andenpladsen og Apple som nummer tre. Den rækkefølge holder for mobiler generelt – altså i alle prisklasser lagt sammen.

Kigger vi derimod på de dyre smartphones, ser verden helt anderledes ud. Så er Apple en suveræn nummer ét – med Samsung på en ret fjern andenplads. Her er Huawei netop røget ind på en global tredjeplads.

Det viser nye tal fra analysefirmaet Counterpoint Research. De dækker tredje kvartal af 2018 og afslører samtidig, at markedet for dyre telefoner – de koster fra 400 USD og opefter – fortsat stiger flot. Ifølge analytikerne med hele 19 pct, mens smartphone markedet som helhed faldt med fem pct – sammenlignet med samme periode i 2017.

Samsung deler det globale marked for dyre smartphones med Apple.

Det dyre premium marked udgør i dag 22 pct. af smartphone salget i verden – i Danmark er det nok højere. Op imod 40 fabrikanter slås om de mennesker, der gerne vil betale for en ekstra god mobil. De fem største mærker sidder på 89 pct. af salget.

Counterpoint vurderer, at to fabrikanter sidder på over 2/3 af verdensmarkedet for high-end smartphones. Apple og Samsung. Henholdsvis med 47 og 22 pct. Huawei har 12 pct, hvilket er meget flot, al den stund firmaets telefoner ikke sælges i nævneværdig grad på det amerikanske marked.

I Kina er Apple nummer ét på de dyre telefoner – foran Huawei, Vivo, OPPO og Xiaomi. I Vesteuropa fører Apple også – efterfulgt af Samsung og Huawei. I lille Danmark hedder rækkefølgen Apple, Huawei og Samsung.

Counterpoint har opdelt det dyre mobilmarked i tre for at illustrere, i hvilke prisklasser de enkelte mærker står stærkest. For der er forskelle på, om en smartphone koster under 4.000 kroner eller over 7.000.

I prisklassen 400 til 600 USD, hvor f.eks. Apple har sin lidt ældre iPhone 8 model, ligger Samsung nummer ét med en global markedsandel på 25 pct. Apple er nummer to foran Huawei.

Prisklassen 600 til 800 USD, hvor Apple sælger sin nye iPhone Xr, domineres næsten totalt af Samsung og Apple. Her ligger også Samsungs populære Galaxy S9 telefon.

Huawei springer til gengæld frem i den helt dyre klasse over 800 USD – det er ca. 5.500 kroner. Her dominerer Apple med sine iPhone Xs og Xs Max, der tilsammen har 79 pct. markedsandel. Huawei har dog fået godt fat med sine P20, Mate 20 og Honor modeller…

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Et elektrisk løbehjul for to