Pressen under pres

Slut med Android 4 Ice Cream Sandwich

Mange vil selvfølgelig mene, at en smartphone, som er et år gammel, allerede kan kaldes antik. Ikke desto mindre er der flere og flere, som beholder deres nuværende mobil lidt længere end før. Den kan jo, hvad de fleste har brug for – så, hvorfor købe nyt hele tiden, bare fordi fabrikanten udsender en ny model én eller to gange om året?

Til gengæld er der god grund til at købe nyt, hvis man stadig bruger en ældre telefon med Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) styresystem på.

Google har nemlig meddelt, at man stopper opdatering og support fra denne gamle version af Android, der typisk er installeret på mobiler fra 2011 til 2012.

Det var f.eks. Samsungs Galaxy S3 telefon, og HTC stadig var det største smartphone mærke på det amerikanske marked. HTC havde en andel på 24 pct, Samsung 21 pct, iPhone 20 pct og Blackberry ni pct.

Samsung telefoner fra 2011 med Android 4.0 ombord. Til venstre Samsungs Nexus mobil til Google og til højre Galaxy S III. (Foto: Illythr / Wikimedia)

Googles Play Store vil heller ikke opdatere apps fra før Android Package Kit (APK) version 14.7.99. Også her er der tale om Android 4.0.

Google forklarer, at under én procent af de Android telefoner og tablets, som er aktive i dag, bruger det syv år gamle styresystem. Det lyder ikke af meget, men husk lige, at der kører omkring to milliarder Android enheder ude i verden. Knap to millioner af dem kan altså stadig have den nu out-datede Android 4.0.

Enhederne vil sikkert stadig fungere, og det samme vil apps fra dengang. Alle nye opdateringer vil dog kræve mindst Android 4.1, som også kendes under kælenavnet Jelly Ben.

Til sammenligning hedder den nyeste Android udgave 9.0 Pie. Den blev lanceret i august 2018 og er langt fra installeret som standard på alle nye Android telefoner og tablets. De har stadig den ét år gamle Android 8 Oreo ombord….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pressen under pres