Ignorer ikke opkald under julefesten

Vi købte iPhones og Huawei i november

Danskerne er ikke som resten af verden. I hvert fald ikke, når det gælder vores indkøb af mobiltelefoner.

Mens salget af Apples nye iPhone Xs og Xr går halvdårligt ude i verden, har danskerne nærmest stået i kø for at købe de nye telefoner med æble logoet på. Også selvom de er relativt dyre på det danske marked.

Spørgsmålet er, om den tid også er ved at være slut i Danmark. I hvert fald ligger der for første gang i mange måneder ikke en iPhone øverst på salgslisten hos et af landets største teleselskaber. Den plads har Huawei erobret.

Huawei har for første gang skubbet iPhone af førstepladsen hos Telia. På tredjepladsen har Huawei taget plads med sin fremragende, men dyre Mate 20 Pro.

Overordnet set sidder Apple på halvdelen af de danske smartphones. Huawei indtager andenpladsen med omkring 20 pct – og Samsung følger lige efter. Derunder går der så et langt stykke ned til nummer fire, fem, seks osv. Tilsammen må de så deles om de resterende 16-17 procent.

De store navnes dominans – og Apples klare førsteplads – fremgår også tydeligt af salgstallene for november hos teleselskabet 3. Her står der iPhone på fem af pladserne – herunder de fire øverste.

Hos Telia ser der til gengæld ud til at være sket en revolution. For første gang i mange måneder har iPhone ikke førstepladsen. Den har Huawei erobret i november med sin ret billige P20 Lite telefon.

Også på Telias tredjeplads har en Huawei gjort sig det bekvemt. Den ambitiøse Mate 20 Pro mobil, der prismæssigt ligger på højde med Apples seneste iPhone Xr og Xs.

OnePlus er det eneste mobilmærke, der kan mænge sig med de tre store på novembers salgsliste.

Spørgsmålet er, om verden er ved at nå Danmark, og om de ellers super-loyale danskere faktisk er ved at vende Apples telefoner ryggen. De sidder stadig på fire af pladserne i Telias Top-10 for november, men ikke så højt oppe som vanligt.

Årsagen kan dog også være en hel anden. Mobilfabrikanterne laver ofte kampagner sammen med de individuelle teleselskaber, som får ekstra rabat for at markedsføre bestemte modeller. Den gulerod plejer som regel at afspejle sig i antal solgte smartphones.

Det får vi senest svar på lige efter nytår, når salgstallene for december kommer. Vil Apple være stødt af tronen hos Telia i længere tid, eller var det kun i en enkelt måned, at Huawei P20 Lite kunne indsnuse den dejlig duft af førstepladsen som mest solgte smartphone i november?

Her er Telias Top-10 liste over de mest solgte smartphones i Danmark i november:

 1. Huawei P20 Lite
 2. Apple iPhone Xs
 3. Huawei Mate 20 Pro
 4. Apple iPhone Xr
 5. Apple iPhone Xs Max
 6. Apple iPhone 8
 7. OnePlus 6T
 8. Huawei P20 Pro
 9. Samsung Galaxy S9
 10. Samsung Galaxy S9+

Kigger vi på november tallene fra teleselskabet 3,3, står der som altid næsten Apple over det hele. Halvdelen af de mest solgte smartphone modeller hos 3 i den forløbne måned var en iPhone.

Samsung og Huawei har begge to telefoner med hos 3. Kun OnePlus kan blande sig i de stores opdeling af lagkagen. Den seneste ny OnePlus 6T lander på en flot femteplads hos 3. Hos Telia ligger OnePlus på syvende pladsen.

Her er 3’s Top-10 over de mest populære smartphones i november:

 1. Apple iPhone Xs
 2. Apple iPhone Xr
 3. Apple iPhone 6S
 4. Apple iPhone 8
 5. OnePlus 6T
 6. Apple iPhone Xs Max
 7. Samsung Galaxy S9
 8. Samsung Galaxy S9+
 9. Huawei Mate 20 Pro
 10. Huawei P20

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ignorer ikke opkald under julefesten