Sommertid får lov til at leve længere

Har smartphones nået toppen?

For tre uger siden fortalte jeg her på bloggen, at vi køber færre og færre nye smartphones. Enten synes mange mennesker, at deres nuværende mobil er rigelig god – eller de vil ikke være med til, at nye telefoner bare bliver dyrere og dyrere hos de fleste fabrikanter.

Ifølge det store analysefirma IDC købte vi 355,2 millioner smartphones på verdensbasis i tredje kvartal af 2018. Det kan lyde som mange, men kigger man nærmere på tallene, må det gule lys begynde at blinke hos mange telefon producenter.

Det var nemlig det fjerde kvartal i træk, at det globale salg af smartphones gik tilbage. I årets første ni måneder er der solgt 1,03 milliarder mobiler. 3,6 procent færre end i samme periode i 2017.

Siden Apple introducerede sin første iPhone i 2007, er salget af smartphones bare vokset og vokset. Indtil for et år siden. Det ses tydeligt af den nye infografik, som analyse firmaet Statista har lavet.

(Infografik: Statista.com)

Endnu mere markant end salgskurven vist i grønne søjler er at se væksten gennem årene. Den toppede i 2010 med næsten 80 pct. om året – og er siden rutsjet voldsom ned år for år. Fra 2017 og frem er den fladet helt ud.

Årsagerne er mange. Prisen er én, mættede markeder en anden. En tredje kunne være, at store tekniske fremskridt er blevet mere sjældne – og de er svære at se for forbrugerne.

Analytikerne hos IDC tror dog ikke på, at folk er begyndt at blive trætte af at købe nye mobiler mindst én gang om året. IDC forklarer den øjeblikkelige afmatning med svære tider på verdens største smartphone marked – i Kina.

IDC venter, at vinden vender allerede efter nytår. 2019 vil bringe en mindre fremgang i salget af nye mobiler. Når 5G telefonerne for alvor kommer i 2020, vil forbrugerne igen gå amok: For ”so ein Ding” skal de naturligvis have….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sommertid får lov til at leve længere