Falske nyheder eller sjusk på nettet

To, tre, fire, fem….16 kameraer på mobilen

Det er ikke længe siden, at to kameraer på mobiltelefonens ryg var ”top of the pops.” Siden er der gået inflation i billedskydere på smartphones: Tre hos Huawei, fire på Samsungs Galaxy A9 og fem på Nokias kommende model 9.

Men det kan gå meget vildere. Sydkoreanske LG har nemlig fået patent i USA på en mobiltelefon med 16 kameraer på ryggen.

Dertil kommer yderligere to på fronten til selfies. Altså 18 objektiver i alt at gøre godt med. Hvordan skal man nogensinde få tid til at ringe med den telefon?

Spejlet gør det muligt at tage selfies med både forsiden og bagsiden af den nye telefon.

Hvad mange nok ikke er klar over, var LG i sin tid den første fabrikant på markedet, som introducerede en mobiltelefon med dobbelt kamera på bagsiden. Det var helt tilbage i 2011 med Optimus 3D modellen.

LG var laaaangt forud for tiden dengang. Først fem år senere – i 2016 – blev to kameraer på ryggen en ægte trend blandt smartphones. I dag har de fleste nye mobiler dobbelt kamera.

I den mellemliggende tid gik LG også forrest med sin G5 telefon. Den kom først med to kameraer, hvor det ene havde en standard linse og det andet et 135 graders vidvinkel objektiv.

LG forestiller sig, at de mange kameraer skal sidde i en buet matrix bag på fremtidens smartphone. (Illustration: LetsGoDigital)

Den 20. november modtog LG patent på en mobil med hele 16 kameraer fra United States Patent and Trademark Office, skriver hollandske og kinesiske fagmedier.

Det store antal linser ser ud til at være placeret i en buet matrix, så kameraerne kan skyde billeder fra mange forskellige vinkler og perspektiver.

Ifølge LG’s patent kan man tage fotos med både én, mange og alle 16 objektiver på én gang. Så vælger enten mobilens kunstige intelligens eller brugeren selv, hvilket billede der er det bedste i en serie.

LG har også placeret sine kameraer i en matrix på den nye Mate 20 Pro. Her sidder dog “kun” tre objektiver og en blitz.

Alternativt kan man kombinere billeder taget på samme tid af objektiver med forskellige brændvidder til ét foto, en animation eller en lille video.

Endelig vil man også have mulighed for at vælge f.eks. hovedet fra en person eller et andet objekt, hvorefter man på mobilen kan dreje det til nærmest alle ønskede positioner. Mulighederne er nærmest uendelige for den kreative fotograf.

Ifølge patentet vil LG placere både en flash og et spejl på sin fremtidige mobiltelefons ryg. Spejlet arbejder sammen med de mange kameraer, så man kan bruge mobilens bagside til at tage fotos af sig selv i en slags ”self portrait mode.”

I sin patent-ansøgning viser LG flere muligheder på, hvordan man kan f.eks. kan dreje motivets hovede digitalt, efter at billedet er taget. (Illustration: LetsGoDigital)

Hvad man skal bruge det til? Joh – som regel er mobiltelefoners hovedkameraer på ryggen bedre end selfie skyderne på fronten. Den forskel kan man udviske med spejlet.

Der er selvfølgelig ikke en garanti for, at en smartphone med 16 kameraer nogensinde kommer på markedet. Store fabrikanter som LG søger om mange patenter hvert år – og langt fra alle bliver efterfølgende til en realitet.

På den anden side viser LG’s nye patent, at udviklingen inden for mobiltelefonernes kameraer langt fra er slut. Vi får nok nogle nye og spændende overraskelser at se i de kommende år….

Med de 16 kameraer vil det blive muligt at lave utrolige billedtricks på fremtidens smartphone. (Illustration LetsGoDigital)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Falske nyheder eller sjusk på nettet