Musikken bølger i Reykjavik

Dine såler styres af din mobil

Sig nærmer hastigt den tid på året, hvor man ikke kan nøjes med bare fødder i et par sandaler eller tynde sneakers. Kort sagt er kampen om de kolde fødder indledt. Eller måske rettere  – kampen mod de forfrosne tæer.

MiMeng er de seneste nye ”smarte” såler. De indeholder varmetråde og styres trådløst fra brugerens smartphone. Samtidig passer MiMeng Smart Heated Insoles til alle typer sko. Både de tynde stiletter og de solide vinterstøvler, der nok er det mest passende fodtøj i de kommende uger og måneder.

Såler med varmetråde er der i og for sig selv ikke den store nyhed i. Dem har man kunne købe i forskellige kvaliteter i et par år. Det nye hos MiMeng er, at man kan vælge sålernes temperatur individuelt – og at sålerne tilpasser deres temperatur automatisk i forhold til kulden uden for skoene og, hvor lunt fusserne har det indendørs pakket ind i uldne sokker eller kolde strømpebukser.

Skoene med MiMeng sålerne stilles blot på dette plastik panel efter brug. Her kan de både dryptørre og hente ny energi til sålernes batteri via trådløs opladning,

Smart er også, at MiMengs indbyggede batteri oplader sig selv i samme øjeblik, at man stiller sine sko eller støvler på et medfølgende panel. Det kan så samtidig fungere som vandopsamler, hvis man har været ude i regn, sjap eller snevejr.

MiMengs app kan arbejde sammen med forskellige vejr-apps, så sålerne faktisk ved i forvejen, om der nu bliver brug for deres særlige varme-evner eller ej. Desuden har de sensorer til placering både inde i skoen og på kanten af dem, hvor MiMeng måler omgivelsernes temperatur. Har man en favorit varme til sine fødder, man den indstilles mellem 35 og 50 grader Celsius.

MiMeng henter i øjeblikke finansiering af en større produktion via iværksætter portalen Kickstarter. Der findes åbenbart mange mennesker med kolde fødder, for den ønskede kapital er for længst overgået 12 gange.

Heldigvis kan man stadig forudbestille et sæt trådløst styrede såler til en favørpris på 40 pct. under, hvad de nye fod-gadges skal koste i butikkerne senere. To styk koster 1.299 Hong Kong dollar eller ca. 1.090 kroner….

Ligesom “dumme” indlægssåler kan man klippe MiMeng til den størrelse, der passer til ens sko.

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Musikken bølger i Reykjavik