Kolde drikke lige ved hånden

”Mobilen” er et proff kamera

Hvorfor bære rundt på et tungt spejlrefleks kamera, når man nu om dage kan få smartphones, der er næsten lige så gode som professionelt fotoudstyr?

Well – smartphones har stadig deres svagheder. F.eks. er deres billed sensorer ret så små sammenlignet med et moderne spejlrefleks kameras. Desuden har man slet ikke adgang til et udvalg af objektiver til forskellige formål. I hvert fald ikke i en kvalitet, som vi kender det fra proff gear til fotografer.

Måske det snart er forbi. Den kinesiske fabrikant af foto-udstyr – Yongnuo – har nemlig lanceret et professionelt kamera, der ligner en smartphone til forveksling.

Den nye Yongnuo YN450 er et spejl-løst fotokamera af høj kvalitet, der kan bruge originale Canon objektiver – og som i øvrigt kører med Android styresystemet. YN450 kan dog ikke bruges til at ringe med, men til så meget andet.

YN450 kameraet rummer en Snapdragon processor med otte kerner, 3 GB RAM, 32 GB lager og Android 8.1 styresystem. Der er indbygget Wi-Fi, og man kan såmænd også sende mobildata i 4G. Men tale i Yongnuo kan man ikke, selvom alle de øvrige specifikationer minder om en moderne smartphones.

Det gør udseendet såmænd også med den store 5,0 tommers Full HD skærm, der fylder hele fotokameraets bagside. Betjeningen minder også om en mobiltelefon, når man ser bort fra de store Canon objektiver, man kan montere på forsiden af YN450.

Man kan i øvrigt tage fotos på to måder med den utraditionelle gadget fra Kina. Snapshops skydes med et lille kamera på 8 megapixel. De mere seriøse billeder via objektiverne og en stor 16 megapixel sensor fra Panasonic.

Yongnuo fortæller, at YN450 kan optage video i 4K kvalitet og 30 billeder pr. sekund. Der er to mikrofoner indbygget, GPS og et hovedtelefon stik på 3,5 mm. Desuden har nyheden et 4.000 mAh batteri og kan lagre billeder i det professionelle RAW format.

Prisen vil Yongnuo ikke ud med, men mobiltelefonen – undskyld kameraet – skal komme på gaden i Kina i løbet af kort tid….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kolde drikke lige ved hånden