Felix skaber det smarte akvarium

Honor Magic 2 har tre selfie skydere

Der er virkelig ved at gå inflation i kameraer på smartphones. Hvor vi for et par år siden var tilfredse, hvis der var en billedskyder foran og bagpå mobilen, så man kunne tage sjove selfies med den ene og mere seriøse fotos af den anden, skal en moderne smartphone anno 2018 mindst have tre kameraer. Gerne endnu flere.

Huawei har længe ført an i kapløbet om flest kameraer på en mobiltelefon. Firmaets P20 Pro og nye Mate 20 Pro modeller har således hele tre på ryggen, som fordeler arbejdet med tele, vidvinkel, sort/hvid eller billeder i dårlig belysning mellem sig.

Ideen fungerer fremragende, og Huawei P20 Pro har status som den mobiltelefon i verden, der er bedst til at tage billeder. Vurderingen af Mate 20 Pro’s kvaliteter er ikke helt afsluttet endnu hos de internationalt anerkendte fotospecialister fra DXOMark, men mon ikke den nye Huawei Mate lander helt oppe i toppen igen?

Danskerne ser i hvert fald ud til at være vilde med at få fat i en mobil med exceptionelt godt kamera. Forsalget af Mate 20 Pro i de seneste uger er 200 pct. højere end på P20 Pro, der slog alle Huawei rekorder i foråret.

Ved at gemme selfie kameraerne i en skuffe får skærmen på Honor Magic 2 en helt glat og ubrudt flade. Ikke noget med et skæmmende indhak i toppen.

I mellemtiden har flere af Huaweis konkurrenter opdaget fordelene ved mange kameraer på samme telefon. Først og fremmest Samsung, der har haft rekorden med hele seks objektiver på én telefon. På den nye Galaxy A9 er der fire kameraer bagpå og to foran.

Nu slår Huawei så kontra. I dag præsenterede den kinesiske telegigant sin nye Honor Magic 2 model, der også har seks kameraer. Bare i et andet set-up end Samsungs A9. Nemlig med tre billedskydere foran og tre bagpå.

Huawei har også valgt en anderledes placering af de mange kameraer. De bagud-rettede tre sidder som normalt, mens de tre foran er placeret i en skuffe øverst på telefonen. Skal der tages selfies, bliver Honor Magic 2 altså lidt længere – sådan rent fysisk.

Skuffe-princippet har vi set før hos bl.a. Xiaomi, Vivo og Oppo, der alle hører til verdens fem-seks største mobilfabrikanter. Vivo og Oppo er desuden søskende til de i Danmark meget populære OnePlus telefoner – med samme kinesiske ejer.

Her ses tydeligt, hvordan Huawei har placeret de tre selfie kameraer plus blitz på en skuffe, der skubbes frem i toppen af mobilen.

 

Skuffen på Honor Magic 2 har samtidig den store visuelle fordel, at skærmen klarer sig helt uden det efterhånden obligatoriske indhak i toppen – på engelsk en ”notch”. AMOLED displayet er i øvrigt på 6,4 tommer og i Full HD+ kvalitet. Skærmen fylder så 91,5 pct. af mobilens front. Tæt på rekord.

Processoren er den samme Kirin 980 med kunstig intelligens, som Huawei også har udstyret sin seneste nye Mate 20 mobil med.   Finger-aftryks skanneren er forsvundet ind i skærmen, og der er ingen Hjem knap mere. Batteriet er på mere moderate 3.500 mAh.

Men tilbage til kameraerne. For det er dem, der gør Honor Magic 2 til noget helt særligt:

De tre på bagsiden af telefonen er en primær sensor på 16 megapixel, en vidvinkel på ligeledes 16 MP og et sort/hvidt kamera på hele 24 MP. På fronten sidder en hoved-sensor på 16 megapixel, assisteret af to ekstra på hver 2 MP. Alt i alt skulle det sammen med Huaweis velkendte kunstige intelligens gøre det muligt at tage fine billeder under alle lysforhold – og med populære special effects som Bokeh.

Honor Magic 2 blev lanceret i Kina tidligere i dag. Om den spændende mobil kommer til Europa og Danmark, vides ikke på nuværende tidspunkt.

Huawei lancerer i første omgang Honor Magic 2 på det kinesiske marked, hvor den koster omregnet fra 3.700 kroner. Det er ikke billigt for en mobil i Kina. Man kan vælge mellem varianter med 6 eller 8 GB RAM og 128 eller 256 GB lager. Det kan ikke udvides med Micro-SD kort.

Batteriet virker ikke voldsomt stort med sine 3.500 mAh. Til gengæld har Huawei indbygget et ekstremt hurtigt oplader kredsløb. De kan levere 40 watt, så det kun tager et kvarter at fylde batteriet op med 50 pct..

Honor er i øvrigt ét af tre mærker, som Huawei sælger sin telefoner under. De to andre er Nova og Huawei selv. På verdensbasis sælger Huawei flest Honor-brandede mobiler. De sælges dog ikke officielt på det danske marked, hvor Huawei satser på Huaweis egne modeller.

Om – og i givet fald hvornår – Magic 2 kommer til Europa, er ikke oplyst….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Felix skaber det smarte akvarium