Apples nye iPads er flotte

Facebook og Twitter går i stå

Et og andet kunne tyde op, at folk er ved at være lidt trætte af de sociale medier. Både Facebook og Twitter melder nemlig om stilstand i væksten af brugere, mens Snapchat forleden måtte fortælle, at teenagernes foretrukne sociale medie ligefrem har mistet to millioner medlemmer i de senere måneder.’

Facebook har nu 1,5 milliarder brugere, der besøger mediet mindst én gang om dagen. 2,27 milliarder mennesker er på Facebook hver måned, og de er hver 40 kroner værd i reklame indtægter (6.09 USD. Facebook tjener næsten alle sine penge på de skræddersyede annoncer, så længe medlemskabet af det sociale medie er gratis.

Ifølge finans-analytikerne er Facebooks største problem, at brugertallet ikke vokser længere. Eller i hvert fald ikke særligt stærkt. Af samme grund faldt kursen på Facebooks aktier, efter at Mark Zuckerberg og co.præsenterede regnskabet for årets tredje kvartal i går.

Facebooks månedlige brugere vokser ikke mere. Tallet ligger nu på knap 2,3 milliarder. I Danmark har Facebook en markedsandel på pænt over 60 pct. Snapchat og Instagram følger efter med hver omkring 20 pct. (Infografik: Facebook)

Aktionærerne reagerede negativt, selvom Facebooks bundlinie faktisk voksede. Indtægten pr. aktie steg til 1,76 USD mod det forventede 1,49 USD.

Facebook vil investere stort i nye produkter og features næste år for at modvirke udviklingen med færre nye brugere og brugere, der er mindre aktive, når de befinder sig i det sociale medie. Investeringerne vil vokse med mellem 40 og 50 pct sammenlignet med 2018.

Facebook vil bl.a. satse flere penge på Facebook Watch, IGTV og Facebook Marketplace. Desuden vil der sociale medie forbedre sin cyber-sikkerhed.

Twitters brugertal stagnerer, og væksten falder brat. (Infografik: Statista.com

Facebook tjener klart flest penge på sine brugere i USA og Canada. Europæerne kommer ind på en andenplads med 3.3 US dollar pr bruger. Det er kun halvt så højt som indtægterne pr. amerikanske bruger

Overordnet set går det imidlertid godt for Facebook koncernen, hvor topledelsen formentlig nynner den gamle sang om gyngerne og karrussellerne. Hvor selve Facebook ud til at gå i stå, har de Facebook-ejede Instagram og WhatsAppl nemlig en flot fremgang i brugertal.

Situationen hos Facebook minder meget om udmeldingerne fra ærkerivalen Twitter. Her er bruger-fremgangen også stoppet. I dag har Twitter 335 millioner månedlige brugere på verdens basis. Facebook er dermed syv gange større end sin rival.

Snapchat har omkring 185 millioner brugere på verdensbasis, mens WhatsApp nu har 1,5 milliarder om måneden. Instagram passerede den magiske grænse på en milliard månedlige brugere her i foråret….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Apples nye iPads er flotte