Her er den nye MacBook og Mac mini

Apples nye iPads er flotte

It-verdens største åbne hemmelighed gennem flere uger har været, at Apple ville præsentere nye iPad Pro tablets i dag. Og ganske rigtigt – de kom. Eller rettere de kommer. Man kan nemlig først købe Apples nye top-tablets i butikkerne fra den 7. november.

I sammenligning med Apples øvrige tablets er de to nye iPad Pro’er betydeligt stærkere, meget pænere at se på – og så har de trods den øgede råstyrke slanket sig. Nu er de kun 5,9 millimeter tykke. Imponerende.

Med hensyn til udseende minder de nye iPad Pro om iPhone X’ere i overstørrelse. Samme elegante front med tynde rammer, buede skærmglas, Face ID ansigts-genkendelse og et farvel til den gode gamle Hjem knap.

De nye Apple iPad Pro har fået et mere elegant udseende med tyndere rammer om skærmen. De fås i en 11 og en 12,9 tommers udgave.

De tyndere rammer har også haft den effekt, at den lille model af iPad Pro ikke længere har en skærm på 10,5 tommer. Den er vokset til 11”, uden at selve tabletten er blevet større. Skærmens opløsning er på 2.388 gange 1.668 pixels.

Den store Pro har fortsat et display på 12,9 tommer og 2.732 gange 2.048 punkter), men tabletten som helhed er blevet fysisk lidt mindre end sidste års model.

Indenbords i begge modeller sidder en helt ny Apple A12X processor, som skal være endnu kraftigere end den chip, der styrer de nye iPhone Xs og Xr telefoner. Ifølge Apple kan den nye iPad Pro tygge tunge regne-opgaver op til 90 pct. hurtigere end forgængeren, samtidig med at grafikken er blevet dobbelt så rask.

Næste år kommer en ny version af Adobe Photoshop, som kan udnytte de ekstra kræfter i iPad Pros stærke A12X Bionic processor.

Den største overraskelse i de nye iPad Pro’er må være, at Apple skifter konnektor type til USB-C. Det betyder, at man meget nemmere kan koble eksterne enheder fra andre fabrikater på som f.eks. digitale kameraer eller større skærme. Desuden kan man nu bruge sin iPad Pro til at lade batteriet op på sin Android telefon!

I forbindelse med iPad Pro lancerer Apple et nyt Smart Keyboard cover og en anden generation Apple Pencil. Den nye pen sættes fast på siden af tabletten og oplader sig selv trådløst og helt automatisk. God idé.

iPad Pro har det helt nye iOS 12 styresystem ombord, og Apple lover 10 timer spilletid på en batteri opladning. Nyhederne fås i sølv eller Space Gray, og man kan vælge mellem modeller fra 64 GB til 1 TB lager og med eller uden 4G SIM kort.

Apple har forbedret design og kvalitet af Smart Keyboard tastaturet til iPad Pro.

 

Priserne begynder ved 6.699 kroner for en 11 tommers iPad Pro. Storebror med 12,9 tommers skærm koster fra 8.699 kroner. Forudbestillinger modtages fra i dag.

Til sidst noget om Apples svigtende tablet salg i de senere år, som de to nye iPad Pro modeller skal forsøge at præge i en positiv retning.

Under presse-eventen i New York havde Apples topchef Tim Cook naturligvis travlt med at fortælle, at det går ufattelig godt med salget. Indtil videre har Apple afsat 400 millioner iPads i verden. Sidste år solgte Apple alene 44,2 mio. tablets, hvilket er mere end nogen laptop fabrikant på markedet – inklusive Apple selv med sine MacBooks.

Tim Cooks pralerier kan dog ikke dække over mere triste tal: Apples iPads er fortsat verdens – og Danmarks – mest solgte tablets, men de har altså mistet noget af glansen. Det globale salg er faldet fire år i træk, og analytikere regner med, at der i år vil blive solgt under halvt så mange iPads som i rekord-året 2013….

(Infografik: Statista.com)

Apples nye iPad Pro er lækker og hurtig, men altså også temmelig dyr.

Apples nye Pencil kan placeres på siden af iPad Pro – øverst i billedet. Den sidder fast med en lille magnet, og pennens batteri lades op automatisk.

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Her er den nye MacBook og Mac mini