IBM vil købe Red Hat

OnePlus toptelefon til superpris

Hvad er forklaringen på, at en mobilfabrikant udsender to næsten identiske modeller hvert år?

Hvis det havde drejet sig om tøj eller sko, ville svaret være, at der skal være flere kollektioner hvert år. Mindst til sommer og vinter, men gerne fire eller fem i løbet af året. Det fremmer publikums lyst til at købe nyt hele tiden.

Når det gælder OnePlus, skyldes det nok snarere, at det succesrige mærke kun har én telefon at gøre godt med. Alle konkurrenter har adskillige modeller at gøre godt med i forskellige prisklasser. Det gør dem mindre sårbare, hvis én model skulle kikse i salget.

Helt anderledes hos OnePlus, der er helt og holdent afhængig af sin ene telefon. Det er for lidt til at holde gryden – eller rettere interessen – oppe hos publikum. Det vil se nyt hele tiden. Det samme vil pressen.

Som en af de allerførste mobiltelefoner på markedet kommer OnePlus 6T med fingeraftryks skanneren indbygget i skærmen.

Indtil videre har OnePlus fundet en god løsning på sin afhængighed af en enkelt mobil. Den kommer som ny model med et højere tal-nummer hvert forår. Og hvert efterår kommer OnePlus så med en opdatering, der hedder T som ekstra navn.

Forskellen på OnePlus 5 og 5T fra 2017 var minimal. Tilsvarende beskedne var argumenterne for at købe en 5T’er i stedet for at vente på de klare fremskridt i OnePlus 6 nogle måneder senere.

Samme kritik kan man ikke give den nye OnePlus 6T, som havde verdens-premiere i dag. Ud fra de første indtryk indeholder den forbedringer, som retfærdiggør at udskifte sin 6’er med et T. Også selvom OnePlus 6T er blevet en smule dyrere end forgængeren.

OnePlus er nemlig fortsat en toptelefon. En ”flagship killer”, som engelske medier har døbt den. En mobil, der giver ydelse og præstationer, som man normalt betaler 50  pct. eller mere for hos konkurrenterne. Det er da et argument, der er til at forstå.

Hurtig opladeren i OnePlus 6T kan på en halv time hælde ny energi nok på batteriet, så telefonen kan køre en hel dag. Selfie skyderen oppe i dråben er på 16 megapixel.

De vigtigste nyheder i OnePlus 6T er til at overse: En lidt større skærm, fingeraftryks skanner inde i displayet, et større batteri og en række forbedringer af de indbyggede kameraer, så de tager bedre billeder i mærke omgivelser.

Desuden har OnePlus fjernet det traditionelle hovedtelefon stik fra den nye 6T. Heldigvis medfølger der en konverter fra USB-C til 3,5 mm stik, så man ikke behøver at skrotte sine gamle hovedtelefoner.

Resten af indmaden er i praksis den samme som i OnePlus 6 – og stort set som i de fleste af andre årets toptelefoner fra Android lejren. Det vil sige en Snapdragon 845 processor med enten 6 eller 8 GB RAM og 128 eller 256 GB lager.

Skærmen er nu vokset til 6,41 tommer i det meget aflange 19,5:9 format. Det er en lysstærk AMOLED type og en grafisk opløsning på 2.340 gange 1.080 punkter eller 402 punkter pr. tomme. Oppe i toppen sidder et lille dråbeformet indhak til selfie kameraet.

OnePlus bruger sit eget Oxygen styresystem, der er en forbedret udgave af Googles nyeste Android 9 Pie. Oxygen har bl.a. avanceret “gesture control” med håndbevægelser.

Da rammerne omkring displayet er blevet tyndere i sammenligning med forgængerne, har OnePlus kunnet presse den lidt større skærm ind i samme kabinet som tidligere. Det er til gengæld blevet en smule tykkere end på OnePlus 6. Formentlig for at give plads til et større batteri på 3.700 mAh mod forgængerens 3.300 mAh.

Den store nyhed i skærmen er, at OnePlus har anbragt fingeraftryks skanneren bag glasset. Tidligere sad den på bagsiden af telefonen. 6T er blandt de allerførste mobiler med ”in-screen” skanner, og OnePlus hævder at have markedets suverænt hurtigste af slagsen. Kun 0,34 sekund skal det tage at åbne telefonen. Den påstand må afprøves i praksis med en snavset skærm med f.eks. fedtfingre på.

OnePlus er ivrigt efter at fortælle om det dobbelte kamera på bagsiden af den nye 6T. Med sine 20 og 16 megapixel sensorer fra Sony minder de meget om billedskyderne på OnePlus 6, men de har fået mere lysstærke objektiver (f/1.7), mere kunstig intelligens og klart bedre kvaliteter under dårlige lysforhold. ”Nightscape” kalder OnePlus de nye features – på dansk ”Nattilstand.”

Så vidt jeg kan se, gør Nightscape det samme, som Apple glimrer med på sine dyreste iPhones. Funktionen tager adskillige billeder hurtigt og bruger så sin intelligens til at finde forskellene mellem dem – og vælge det bedste ud. De forskellige mobil-fabrikanter har hver sin algoritme og fine navn til fænomenet, men grundlæggende laver alle systemerne det samme.

6T er den første OnePlus telefon uden det traditionelle hovedtelefon stik. Enten må man købe trådløse øretelefoner som f.eks. OnePlus egne Bullets, eller man kan bruge den medfølgende USB-C til hovedtelefon konverter.

Batteriet er 400 mAh større end forgængerens. Det skulle give længere spilletid på en opladning, der går meget hurtigere, end hvad konkollegerne kan diske op med. OnePlus holder sig fortsat fra trådløs opladning, men den indbyggede Fast Charger ser ud til at være alle pengene værd.

OnePlus har pakket 6T ind i glas på både forside og bagside. Designet er enkelt – nærmest minimalistisk – og man kan vælge at få sin nye mobil i enten blank eller matsort. Med i æsken følger et ekstra cover.

OnePlus oplyser ikke noget om, at 6T er blevet officielt vand- og støvtæt efter IP6X specifikationer. På sin danske hjemmeside skriver OnePlus, at man godt kan tage telefonen ud i regnvejr, men ikke med ud at bade. Jeg ville nu nok være ret forsigtig med 6T og væsker.

Til sidst så det med prisen. Den vil nok være det allerbedste for de fleste mennesker, for det er på dét punkt, at OnePlus 6T for alvor adskiller sig fra andre topklasse mobiler på markedet.

Den billigste 6T med 6 GB og 128 GB lager koster 4.199 kroner. Vil man have 8 GB og 128 GB, stiger prisen til 4.499 kroner. Og går man efter topmodellen med 8 GB RAM og 256 GB lager, må man hoste op med 4.799 kroner. Det er maaaajet billigt.

OnePlus 6T kan forudbestilles fra i dag og kommer officielt i danske butikker den 6. november….

https://www.oneplus.com/dk

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

IBM vil købe Red Hat