USA taber image i verden

Spotify åbner for snakkere

På det seneste har Spotify åbnet mere op for kunstnere – også de knap så kendte. Nok mest tydeligt i at uafhængige artister nu kan uploade deres musik direkte til den populære streaming tjeneste.

Nu kommer en tilsvarende invitation til det hastigt voksende folk af podcastere, Folk, der indtaler deres egne fortællinger, meninger eller hele radio programmer. Alle har nu fri adgang til alle lægge deres show i Spotifys særlige podcast sektion.

Spotify optræder ikke selv som vært af brugernes podcasts. Til gengæld kan Spotify gøre opmærksom på og linke direkte til ens udsendelser hos den internet vært eller database, man har dem liggende.

I stedet skal man give Spotify RSS koden til ens podcast. Faktisk på samme måde, som den konkurrerende Apple Podcasts service fungerer.

Spotify for Podcasters er helt nyt og derfor behængt med småfejl. Betragt det som en beta, der løbende vil blive forbedret med nye funktioner. Folk, der har prøvet tjenesten, siger dog, at den virker fint allerede.

Meget praktisk er, at Spotify giver podcasters adgang til målinger af og statistik på deres programmer. Med daglige opdateringer kan de se antallet af aflytninger, profiler på lytterne, lytternes placering i verden, antal faste abonnementer – hvor engagerede de lytterne er i hver enkelt podcast.

Enhver podcasters mareridt er at få et stort publikum. Medmindre man er en kendis i forvejen – en skuespiller, politiker, musik eller en succes-blogger – kan det være svært at fange lytterne. En vis form for marketing er som regel nødvendig.

Rykker man ind på Spotify, der har over 180 millioner brugere, burde det i hvert fald i teorien være nemmere at finde et publikum. Dertil kommer, at de gratis analyser kan hjælpe en popcaster med at lære sine typiske lyttere at kende….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

USA taber image i verden