LG V40 kommer den 4. oktober

Kun halvdelen tager backup af deres mobil

Danskerne mener selv, at de ved, hvad de skal gøre for at mindske risikoen for hacking – hvad de skal passe på, når de surfer på nettet eller klikker på links – og at de skal være forsigtige, når de bruger offentlige Wi-Fi hotspots.

Danskerne hævder også, at de er blevet generelt mere forsigtige med brugen af passwords. De deler dem ikke længere med andre som tidligere.

Det viser den nye rapport ”It i Praksis 2018-19”, som i dag blev publiceret af konsulent-firmaet Rambøll og branche-organisationen Dansk IT.

Undersøgelsen afslører, at der er alvorlige huller i danskernes datasikkerhed. De sjusker ganske enkelt, når det gælder:

  • 50 pct. glemmer f.eks. at tage back-up af deres smartphone.
  • 38 pct. tager ikke regelmæssig back-up af indholdet på deres pc.
  • 32 pct. bruger samme kodeord flere steder på nettet.
  • 34 pct. aner ikke, hvad de skal gøre, hvis de bliver ramt af hacking på deres pc, mobiltelefon eller tablet.

Til gengæld er det positivt at se, at

  • 72 pct. er klar over, hvad de skal passe på, når de klikker på links, surfer på nettet eller modtager emails med vedhæftede filer fra personer, de ikke kender.
  • 62 pct. ved godt, at de skal passe på, når de bruger gratis Wi-Fi forbindelser i f.eks. cafeer, på offentlige pladser osv.
  • 36 pct. prøver at undgå at anvende samme password til flere online tjenester.
  • Og 56 pct. mener at vide, hvordan de skal reagere i tilfælde af hacking.

Lidt underligt er det at se, at yngre danskere – dem under 36 år – har mindre styr på data-sikkerhed, risikoen for hacking og, hvad de skal passe på, når de skøjter rundt på nettet.

Rapportens forfattere konkluderer fornuftigt nok, at der kunne være behov for en særlig indsats over for yngre borgere, så de bliver mere forsigtige i deres brug af it og internet….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

LG V40 kommer den 4. oktober