Snapchat går i seng med Amazon

Næste Galaxy er en 10’er

Knap er blækket tørt efter lanceringen af Apples nye iPhone Xr, Xs og Xs Max, før de allerede er ”old stuff” for internets analytikere, spåmænd og rygtesmede. Nu er det meget mere interessant, hvad Samsung har i posen med hensyn til en kommende Galaxy S10. Eller om Apple mon har skubbet nogen tekniske lækkerier til iPhone 11 – undskyld XI – om et år.

Jeg vil ikke deltage i gætterierne om, hvad næste års iPhones måtte indeholde. Nu gælder det i første omgang om at afprøve de netop ankomne iPhone Xs og Xr. De er relevante for markedet, og de står nu på mangen ønskeseddel til årets julegave.

Til gengæld er det også interessant, hvad Samsung måtte pønse på til sin afløser af Galaxy S9. Den blev lanceret i foråret, men har vist aldrig været den succes, som Samsung havde drømt om. Nu, hvor de nye iPhones er landet får Galaxy S9 det nok endnu sværere.

Samsungs topchef var forleden ude med en melding om, at den koreanske kæmpe fremover ville satse mere på billigere smartphones. Kort efter dukkede Samsungs Galaxy A7 telefon op, der bl.a. byder på fire kameraer i en mobil til bare 2.749 kroner.

Det er sandsynligt, at fingeraftryks skanneren forsvinder ind i displayet på den nye Galaxy S10.

Dette nye strategi skift betyder næppe, at Samsung vil droppe en Galaxy S10. Den er vigtig jubilæums-model, ligesom Apple iPhone X var det for et år siden. Til gengæld kan det meget vel være, at Samsung smelter Galaxy S10 og Note sammen til næste år.

I hvert fald taler mange om, at S10 skal komme i mindste modeller – måske endda fem. Mindst én vil have fremtidens 5G telefoni ombord, og modellen med den største skærm kunne så passende kaldes S10 Max og erstatte Note familien af smartphones.

Hvis antallet tre er korrekt, vil Samsung formentlig kopiere Apples seneste strategi. Den ene Galaxy S10 bliver en ”billig” udgave a la iPhone Xr. Den midterste Galaxy S10 får en 5,8 tommers skærm ligesom iPhone Xs, mens den store variant skal konkurrere med iPhone Xs Max med et stort 6,44 tommers display.

Hvor Apple har gjort sin Xr billigere ved at bruge en LCD-skærm i stedet for AMOLED, vil alle tre Galaxy S10 bruge Samsungs egne Super AMOLED displays. De to dyrere modeller vil have buede skærme, som vi kender det fra de dyre Samsung mobiler i dag, mens ”lillebror” må nøjes med et almindeligt fladt display.

Rygterne vil vide, at Samsung vil kopiere nogle af Huaweis ideer. Det kunne være et tre-dobbelt kamera på ryggen og en række nye farver på coveret,

Processoren bliver Samsungs nyeste af egen avl – Exynos 9810 – eller den kommende Snapdragon 855. Det afhænger af, hvilket marked man bor på. I Europa er Exynos varianten nok den mest sandsynlige. Den får 6 GB RAM og mindst 128 GB lager at sprede sig på. Billig-modellen kommer nok også med 64 GB.

Det er sandsynligt, at Samsung udstyrer Galaxy S10 med fire kameraer – ligesom på den helt nye og billigere Galaxy A7. Spørgsmålet er, om det bliver med en fordeling to foran og to bagpå. Et femte kamera kunne også være muligt. Huawei har jo stor succes med et triple-kamera set-up på sin stort sælgende P20 Pro og på den kommende Mate 20, der præsenteres om 14 dage.

For ikke at tabe yderligere momentum over for Apple og Huawei vil Samsung formentlig præsentere Galaxy S10 tidligere, end verdens største mobilfabrikant har for vane. Sydkoreanske aviser taler om den 24. februar som datoen, vi skal holde øje med.

Spørgsmålet er så, om ikke Samsung bruger den store opmærksomhed omkring dette event til at løfte sløret for sin første 5G telefon. Om den kommer til at hedde Galaxy S10 eller noget helt andet, ved vi nok mere om i november eller december.

Samsungs topchefer har allerede antydet, at de kommende Galaxy S10 modeller vil indføre et nyt og spændende design. Det kunne f.eks. være et display, der bogstaveligt fylder hele telefonens front.

Samsung kunne nemlig også bruge lejligheden til at præsentere en hel flok andre produkter end Galaxy S10, selvom eventet uden tvivl vil blive markedsføring som Galaxy telefonernes tiende jubilæum.

Det fik Apple jo masser af goodwill og pressedækning for, da de fejrede 10-års fødselsdag for iPhone for et år siden. Samtidig slap Apple igennem med at sende den første smartphone på markedet, der kostede over 10.000 kroner – og vandt. Den kostbare iPhone X har været den bedst sælgende smartphone i hele første halvår af 2018. Både i Danmark og globalt.

Samsung vover næppe at skrue prisen på Galaxy S10 lige så kraftigt op på priserne. Den seneste Galaxy Note9 når de 10.000 på nær 200 kroner.

Da Galaxy S9 kom i foråret, var den 500 kroner dyrere end forgængeren. Det samme bliver nok tilfældet med S10. Man kunne godt forestille sig, at standard udgaven med 5,8 tommers buet skærm skal koste det samme som en Galaxy S9+ i øjeblikket. Det vil sige 7.500 kroner. En eventuel Lite udgave som pendant til iPhone Xr kunne så placeres til f.eks. 6.500 kr….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Snapchat går i seng med Amazon