Things er både trådløs og med kabel

Fans vil have Windows mobiler tilbage

Microsoft har for længst givet op at producere egne smartphones med Windows Mobile styresystemet på.

Microsoft forsøgte ved at købe Nokias mobiltelefon division op i 2014, men allerede tre år efter blev der lukket og slukket for Lumia smartphones med Windows på. Interessen var ganske enkelt for lille, og Windows telefoner kom aldrig over en markedsandel på 1 til 2 pct. Android havde 84 og iPhones 14 pct.

I en periode forsøgte Microsoft at købe sig til støtte hos flere fabrikanter af Android mobiler. De fik milliarder fra Microsoft for også at udvikle og markedsføre Windows mobiler. Heller ikke det hjalp.

Det kunne dog se ud, som om Windows telefoner fortsat har en trofast fanskare. Danmark er velkendt som et af de lande, hvor Microsofts Lumia mobiler klarede sig bedst. Men den store nyhed kommer lidt overraskende fra England.

Her har den lokale smartphone fabrikant Wileyfox besluttet at genoptage produktionen af sin Wileyfox Pro telefon med Windows 10 ombord. Så mange kunder har spurgt efter det, at Wileyfox mener, at et comeback kan betale sig.

I dag er Wileyfox de eneste i verden, som har Windows mobiler i serie-produktion. Ikke engang Microsoft holder ved. Man kan stadig få Windows apps, men antallet kan slet ikke sammenlignes med udvalget til iPhone eller Android.

Wileyfox vil ikke afsløre, hvor stor efterspørgslen er – eller hvor mange Windows telefoner man lader bygge i Kina i øjeblikket. Men det må være pænt mange. Kinesiske fabrikker kræver store bestillinger, hvis priserne skal holdes lave.

For dyr kan man bestemt ikke beskylde Wileyfox Pro for at være. 80 GBP eller ca. 680 kroner. Måske der ligefrem et dansk firma, som vil importere den og sælge telefonen til danske Windows fans.

De skal dog ikke forvente præstationer i klasse med de nye iPhone X’ere fra Apple eller de senere Android mobiler. Wileyfox Pro minder på det punkt mere om billige Android Go modeller.

Den kører på en middelmådig Snapdragon 210 processor med 2 GB RAM og 16 GB lager. Skærmen er på fem tommer og kun i HD grafik – 1.280 gange 720 punkter….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Things er både trådløs og med kabel