De mest downloadede iOS apps i august

Så vigtig er iPhone for Apple

I går aftes blev bekræftet, hvad jeg har beskrevet flere gange her på Leifshows. Apple fik tre nye iPhones. De hedder iPhone Xs, Xs Max og Xr, og Apple sprænger igen grænser for, hvad en masse-produceret smartphone koster.

Det var galt nok, da Apple for et år siden lancerede sin på flere områder banebrydende iPhone X telefon. Da måtte vi vænne os til, at mobiltelefon kostede mere end 10.000 kroner. 12 måneder gik der, og nu hedder den øvre grænse 12.999 kroner for den nye iPhone Xs Max. Tænke sig, hvis ens egen løn steg lige så stærkt hvert år – 30 pct!

Jeg skal ikke her sætte mig som dommer over, hvorvidt den nye super iPhone er sine penge værd. Denne artikel skal i stedet beskrive, hvor vigtig iPhone er blevet for Apple – og for Apples position som verdens mest værdifulde virksomhed.

Det bliver spændende at se i dag og de kommende dage, om investorer synes, at de tre nye iPhones er lige så fantastiske, som Apple selv præsenterede dem som ved lanceringen i Steve Jobs auditoriet i Silicon Valley i aftes. Aktionærernes reaktion bliver nemlig afgørende for, om Apple kan fortsætte med en værdi på over en billion US dollars.

iPhone’s andel af Apples omsætning gennem årene. (Infografik: Statista)

Alle er vel klar over, at iPhones i dag er voldsomt afgørende for Apples omsætning og fantastiske indtjening. Inden præsentationen i aftes stod telefonerne for 56 pct. af Apples globale omsætning.

I begyndelsen af året var andelen endnu større – 70 pct. Det var lige efter, at Apple havde lanceret iPhone X – og folk købte den kostbare telefon, som om det var varme rundstykker hos bageren søndag morgen.

Til manges overraskelse var mange millioner mennesker parat til at betale 10.000 kroner for en ny mobiltelefon. iPhone X er siden blevet den mest solgte smartphone i både Danmark og på verdensplan.

Hvis I kigger på infografikken fra Statista, er iPhones andel af Apples omsætning faldet i mellemtiden. Det er helt normalt. Dels køber mange en ældre og billigere iPhone model for at spare penge. Dels holder entusiasterne sig tilbage med at købe, fordi de ved, at helt ny model er på vej – og den skal de naturligvis eje.

Den første iPhone blev præsenteret i 2007. Til Danmark kom den året efter. Derefter tog det mindre end tre år, inden iPhone blev det bedst omsættende produkt hos Apple. Siden 2015 har niveauet ligget på mellem 55 og 70 pct alt efter tidspunkt på året.

Apples omsætning fordelt på produkt grupper. (Infografik: Statista.com)

For et år siden havde Apple leverings-problemer med iPhone X. De færreste nåede at få fat i et eksemplar før jul, og det store salgsboom kom derfor ikke før i første kvartal af 2018. Denne gang vil Apple have rigeligt med nye iPhone Xs og Xr her i september. Det vil sandsynligvis sætte sit stærke præg på omsætningen i årets sidste tre måneder.

Om det igen bliver 70 pct af Apples omsætning eller højere, må tiden vise. Meget kunne tyde på det, for Apple ”glemte” næsten at vise andre store produkt nyheder i aftes, der kunne trække ekstra omsætningen. Ingen nye iPads eller billige MacBooks, som mange havde forventet. Kun en ny Apple Watch, der ikke vejer så tungt i Apples indtjening.

Infografik nummer to i denne artikel viser Apples omsætning fordelt på produkt-grupper. Her kan man meget tydeligt se iPhone’s alt-afgørende betydning for æble-koncernen. Kun afdelingen for Services har en fin vækst, mens Mac salget står nærmest stille i vækst. Omsætningen i computere er fem gange mindre end i iPhones, selvom hver telefon koster mindre end en ny Macintosh.

Verdens mest solgte smart-ur – Apple Watch gemmer sig tallene for ”Other Products”, hvor også ting som Apple TV, skærme og tilbehør befinder sig.

Apples store håb ligger til gengæld i ”Services” divisionen, der er koncernens hurtigst voksende. Services omfatter Apples online tjenester som App Store, iTunes, Apple Pay, iCloud samt Apple Care….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

De mest downloadede iOS apps i august