En Huawei til selfie elskere

Dyrt at leve i Danmark

Det er ikke nogen hemmelighed, at vi danskere betaler mange penge for at leve i et af verdens bedste lande. Høje skatter, dyr moms og høje priser er hverdags-kost for os, der bor i Dronning Margrethes rige.

Hvor høje leve-omkostningerne er i Danmark, får man et fint overblik over i denne nye infografik. Den bygger på de nyeste tal fra EU’s talfolk hos Eurostat og afslører, at vi lever 4. dyrest i hele Europa.

Det danske prisniveau ligger i indeks 141,2, hvor gennemsnittet er 100 i EU. Med andre ord er det 41 pct. mere kostbart at bo i Danmark end generelt i Europa.’

Endnu mere grelt ser det ud, når vi sammenligner Danmark med Europas billigste land – Bulgarien. Så er de danske priser næsten fem gange så høje.

Meget billige lande at leve i er også Rumænien, Polen, Ungarn og Litauen. Også selvom de to sidstnævnte har oplevet kraftige prisstigninger i de seneste år.

Til gengæld skal man bestemt ikke flytte til Island, Schweiz og Norge. De er nemlig betydeligt dyrere end Danmark, viser den nye statistik fra Eurostat.

Tættest på EU-gennemsnittet ligger Italien, mens Tyskland ligger fire procent over og Spanien syv procent under gennemsnittet….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En Huawei til selfie elskere