De mest populære Android apps i august

Octopus giver børn bedre vaner

Hvorfor skal det kun være de voksne, der får et smart digitalur a la Apple Watch, når børnene i virkeligheden kunne have mindst lige så meget brug for det.

Det er filosofien bag det farverige Octopus smartwatch. Det er kun til børn, der kan bruge det til både leg og fornøjelse – og til at overholde aftaler med de voksne. Fabrikanten af uret – Joy Kids – hævder nemlig, at Octopus kan hjælpe med at lære små børn bedre manerer og gode vaner.

Man kan nemlig ind-programmere ting, som børnene skal huske. Det kan f.eks. være at børste tænder tre gange om dagen, vaske hænder før de spiser, huske at lave lektier, være hjemme til bestemt tid osv.

Hvis den lille bruger overholder sine forpligtelser, får pigen eller drengen automatisk bonus points. De kan senere indløses til f.eks. at få flere ”liv” i de små computerspil. der ligger på uret – eller som man kan downloade til det.

Octopus rummer over 700 forskellige sjove ikoner, der kan hjælpe med til at huske deres opgaver. Det kan også være et blinkende og vibrerende telefon symbol, som advarer om, at barnet skal ringe hjem, hvis det bliver forsinket fra skole, leg eller fritteren.

Selve uret kommer i to barne-glade farver. Det måler 32 x 35 x 12 mm og vejer 21 gram. Farveskærmen er af LCD-typen og er én tomme stor. Opløsningen er beskeden med 128 gange 96 punkter. Det er dog alt rigeligt til at vise ikoner og små spil.

Meget smart kan man også lægge fem liniers tekst ind på Octopus. Den kan f.eks. bruges til at oplyse om barnets navn, adresse og forældrenes telefon nummer. Man kan også i teksten informere om blodtype, allergier og vigtige sygdomme, der kan være vigtige, hvis barnet skulle komme ud for et uheld.

Octopus indeholder ikke selv en mobiltelefon, som flere af de voksnes nye smartwatches har fået. Men der er Bluetooth, så barnets ur nemt kan opdateres trådløst fra forældrenes mobil, tablet eller laptop.

Bluetooth radioen er kun tændt, mens data-overførslen foregår – ikke konstant som man ofte ser det mobilen. Fabrikanten vil ganske enkelt minimere alle fare-kilder for de små brugere af Octopus uret. Også radiostråling.

Det forsigtige går igen i valg af materialet til urkasse og urremme. De er allergi-venlige og tilpasset i størrelsen, så de også passer til små og tynde arme. Endelig kan det indbyggede batteri køre i fem døgn, inden det kræver en ny opladning.

Det lille Octopus smartwatch skal kunne bruges af børn fra tre-års alderen. Det koster 60 USD eller ca. 390 kroner. Apps til indstilling af uret kan downloades gratis fra Apples App Store eller Google Play….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

De mest populære Android apps i august