Polaroid dukker op fra fortiden

20 år med Google

Man føler sig lidt gammel, når man efterhånden skal skrive en del laudatio tekster til runde fødselsdage og nekrologer for døde mennesker, man har kendt.

Google får dog ikke et hyldest digt herfra, fordi verdens største søgemaskine fyldte 20 år i går. Snarere en infografik, der viser Googles udvikling gennem de to årtier – og den er meget imponerende.

For et par dage siden beskrev jeg Googles magt-position på internet og Googles kamp for at komme ind på sin eneste sorte plet på landkortet – Kina.

Med sin markeds-dominerende søgemaskine, Chrome webbrowser, Android styresystemet og Google Assistant til stemme-styring er Google i dag portneren for millioner af mennesker, der gerne vil på internet for at opleve verden.

Nogle synes, at den position er Google næsten for dygtig til at udføre. Ikke mindst konkurrence-vogterne i Bruxelles omkring danske Margrethe Vestager holder et vågent øje med Googles dominans.

I de senere år er Googles omsætning nærmest katapulteret i vejret. (Infografik: Statista.com)

Bare fordi man er blevet voksen og ret gammel i gårde – 20 år er laaang tid i internet sammenhæng – har man ikke ret til at tyre alle rivaler på unfair vis.

Hvor dygtig Google har været til at finde og udnytte nye indtægts-kilder, kan man se på den anden grafik i denne artikel. Den viser nemlig udviklingen i Googles omsætning hen over de 20 år.

Da Google blev grundlagt den 4. september 1998 af to studerende på Stanford University lige nord for Silicon Valley, var der ingen, som drømte om, at virksomheden to årtier senere ville være blandt verdens mest værdifulde.

Det samme var tilfældet, da Google gik på børsen i august 2004. Da blev virksomheden værdisat til 20 milliarder USD. Man skulle have købt aktier dengang, for i dag er Google næsten 40 gange mere værd.

Apple blev for nylig den første virksomhed i verden, der har en markedsværdi på over en billion dollars. Google kan meget vel blive den næste, hvis vokseværket fortsætter i samme tempo. Ved udgangen af august lå Googles værdi på 855.5 milliarder USD. Det svarer til over 5,6 billion   kroner.

Til sidst et forsinket til lykke med fødselsdagen….

(Infografik: Statista.com)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Polaroid dukker op fra fortiden