Det her må kaldes ”under-lyd”

Workstation power i en tynd laptop

Lenovos Thinkpad serie har længe henvendt sig til det, man kunne kalde ”power users”. Folk, der ikke kan nøjes med almindelige laptops, men havde brug for kraftige sager a la en bærbar workstation. En bærbar, som kunne tilfredsstille f.eks. ingeniører, arkitekter og software-udviklere med arbejde i f.eks. AutoCad, Photoshop, Creo eller SolidWorks.

Thinkpad P modellerne var den slanke og mere elegante gren af familien. Den bliver nu voldsomt forstærket med de to nye ThinkPad P1 og Thinkpad P72 laptops.

Med en vægt på 1,7 kilo og 18,4 mm på det tykkeste sted er P1 Lenovos hidtil tyndeste og letteste workstation laptop nogensinde. En arbejdsstation, man kan bære på sin håndflade — se indledningsfoto.

Thinkpad P1 ser så lille og uskyldig ud, men inden under huden sidder et voldsomt kraftværk med Intels stærkeste processorer, 64 GB RAM og 4 TB lager.

Under den elegante og slanke overflade gemmer sig et kraftværk med 8 generations Intel Core eller Xeon processorer på op til 4,6 GHz. Blandt dem også den nye Core i9. Der ligger også hele 64 GB DDR4 RAM og 4 TB SSD lager.

Skærmen er af touch typen og 15,6 tommer stor. Den kan vise 4K kvalitet, og man kan få Lenovo Thinkpad P1 udstyret med et Nvidia Quadro P1000 eller P2000 grafikkort ombord. Så er der hverken billeder eller video, som ikke kan håndteres på helt professionel vis.

P1 fremtræder i flot matsort finish med et ergonomisk tastatur i fuld størrelse og en pegeplade af glas foran. Laptoppen har desuden et webcam i HD kvalitet til video konfernecer og et infrarødt kamere til Windows Hello. Som standard kommer P1 med Windows 10 Pro, men fås også med Linux som styresystem.

Grafikere kunne være en målgruppe for Thinkpad P1, hvis de kan nøjes med en skærm på 15 tommer.

Lenovo har samtidig præsenteret en storebror til P1. Den hedder Thinkpad P72 og disker op med en 17 tommers skærm, samme udvalg i processorer, utrolige 128 GB RAM og en intern SSD disk på hele 6 TB. P72 fås desuden med Nvidias superkraftige Quadro P5200 grafikkort.

Husk, vi taler om en bærbar computer – ikke en kraftig stationær workstation. Sidstnævnte vil dog nok i mange tilfælde blive afløst af de mere handy Thinkpad P1 eller P72.

Begge laptop nyheder skal kunne købes fra slutningen af august. Priserne begynder ved 21.460 kroner for P1 og 32.700 kroner for P72. Priserne er inklusive moms, så erhvervskunder, der er den typiske målgruppe, får dem noget billigere, fordi de kan trække momsen ud …..

Thinkpad P72 er storebror til den lille elegante P1. Den har en større skærm på 17 tommer, et stærkere grafikkort og op til 6 terabyte (TB) SSD lager ombord.

De fleste tegnere, grafikere, fotografer og filmfolk arbejder med Apple Mac. Den lille nye Lenovo Thinkpad P1 kunne sikkert være et interessant alternativ.

Målgruppen for Thinkpad P1 er f.eks. ingeniører, designere og konstruktører

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Det her må kaldes ”under-lyd”