Vi køber masser af iPhones trods dyrere priser

Ny mobil hjælper gorillaer i nød

Nokia har altid været glad for at designe utraditionelle telefoner. I 1990’erne var det f.eks. Nokia 8110, der hurtigt fik kælenavnet ”banan-mobilen.” Den har Nokia genoplivet for nogle måneder siden i en ny og mere moderne udgave.

Nokia 8110 ligner rigtig nok en banan i sin skrigende gule farve. Men helt så tæt på bananen som denne nye mobil kommer den alligevel ikke.  The Banana Phone har præcis samme størrelse som en velvoksen banan, og så hjælper den truede abe-arter med finansielle bidrag.

De er jo som bekendt store elskere af bananer. Ligesom danskerne, der efter sigende er det folkefærd i Europa, der spiser flest bananer pr. indbygger. Ergo må The Banana Phone have gode forudsætninger for at blive en succes i Danmark. Bare man ikke begynder at gnave i den, for mobilen ligner en ægte sydfrugt så meget.

I virkeligheden er The Banana Phone heller ikke en rigtig mobiltelefon – og slet ikke en smartphone. Den er snarere et Bluetooth ”handset”, som parrer sig med jeres mobil via Bluetooth. Så kan bananen modtage opkald eller ringe op. Den kan sågar styres med stemme kommandoer via Apple Siri eller Google Assistant.

Men Banana Phone er sjov og anderledes. Man kan være helt sikker på, at man tiltrækker alle øjne i lokalet, når man trækker den knaldgule gadget op af tasken eller lommen – og begynder at tale i den i stedet for at gnaske løs af bananen.

Jeg nævnte i overskriften, at The Banana Phone hjælper truede abe-arter. Først og fremmest gorillaer i Rwanda og den Den Demokratiske Republik Congo. 2 pct. af alle indtægter ved salget af den skægge mobil går til det gode formål.

Telefonen er også certificeret af miljø-organisationen 1% For The Planet. Så vil man give en hånd – eller rettere en banan – til menneskets nærmeste slægtninge her på jord, er det bare at købe en banan-telefon. Den koster den beskedne sum af 40 USD eller ca. 250 kroner….

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vi køber masser af iPhones trods dyrere priser