Hermès laver batteri til iPhone

Nyttigt vand på flere måder

I utallige amerikanske film fra storbyerne har vi set brandhaner blive brugt som brusebade, når temperaturerne stiger til over 30 grader Celsius, og moder sol ubarmhjertigt sender sine stråler ned mellem højhusene i New York.

I de senere uger – og den næste med ifølge DMI – kunne vi også godt have haft brug for hydranter i Danmark, der kunne fungere som sprinklere for over-ophedede mennesker på gader og pladser.

OK – den slags er ulovligt i Danmark. Medmindre bystyrerne ser en idé i at ombygge vores brandhaner til denne nye alsidige form, som den schweiziske designer Dimitri Nassisi er ophavsmand til.

Nassisi mener nemlig, at hydranter kan bruges til flere ting på samme tid. Først og fremmest som brandhane naturligvis, som leverer vand til brandfolkenes slanger i tilfælde af ildløs.

Men designeren mener også, at hydranterne kan bruges til at slukke branden i halsen på mennesker og hunde. Og er varmen ulidelig, kan håndvasken i toppen med få greb forvandles til et springvand, hvor børn og voksne kan hente kolde brusebade fra.

Nassisis idé kræver dog andet og mere end at udskifte de gamle dværg-agtige brandhaner, som vi kender fra bybilledet i røde, gule, lilla eller blå farver. Hydranten skal også have tilført en ekstra vandledning med renset drikkevand. Ud over det tykke rør med brand-vand under højt tryk.

Men ideen er i hvert fald forfriskende. Også fordi den er hensynsfuld. Assisi tænker nemlig ikke kun på mennesker, der trænger til en tår vand. Nederst på brandhanen sidder også en skål, som kæledyr kan drikke af. Eller små fugle bruge som fuglebad….

Assisis nye hydrant kan slukke menneskers tørst…

Hydranten kan også levere vand under tryk til brandmændenes slanker…

…, og så kan hydranten fungere som tørst slukker for vores firbenede venner.

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hermès laver batteri til iPhone