Nyttigt vand på flere måder

Menneske-rettigheder – findes de?

Ikke engang halvdelen af verdens befolkning mener, at der er lige ret for alle mennesker i det land, de bor i. Det viser en ny rundspørge, som analysefirmaet Ipsos MORI har foretaget i 28 markeder.

Det globale tal er næppe overraskende. Desto mere er, at Tyrkiet er det land, hvor flest mennesker tror, at menneske-rettighederne eksisterer. Kun fem pct. mener det modsatte. Gennem mange måneders undtagelses-tilstand i landet under Erdogans regime, skulle man ellers tro, at tyrkerne ville svare noget anderledes.

Tankevækkende er også, at 29 pct. af polakkerne ikke mener, at menneske rettighederne håndteres i deres land. Det samme siger 20 pct af spanierne og 18 pct. af italienerne.

Danmark er desværre ikke med i Ipsos internationale analyse, hvor man har interviewet 23.249 voksne i 28 lande. I USA siger 80 pct, at menneske rettigheder eksisterer. Det mener også 85 pct af kineserne og 72 pct. af englænderne….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nyttigt vand på flere måder